Care Este Atitudinea Oamenilor Cu Adevarat Remarcabili?

Vreau să-ţi spun o poveste personală și să-ţi ofer un exerciţiu practic pentru a putea să îți arăt care este atitudinea pe care oamenii cu adevărat remarcabili o au asupra vieții.

Însă, în primul rând vreau să clarific acest termen, remarcabil, pentru că m-ai tot auzit spunându-l, acesta regăsindu-se chiar și în subtitlul website-ului. Până la urmă, ce înseamnă a fi un om remarcabil? Pentru mine, un om remarcabil este acela care realizează că are foarte multe de învățat și zi de zi investește timp, energie și alte resurse în dezvoltarea sa. Un om care nu se lasă condus de părerea altor oameni despre el, de directivele primite de la diverse figuri de autoritate din viața lui (profesori, șefi sau părinți) și care face ceea ce simte și ceea ce iubește cu adevărat, trăind astfel viața în cel mai frumos și liber mod posibil.

Acum că am clarificat noțiunea de “om remarcabil” vreau să-ți spun o mică poveste și la final să-ți ofer un exercițiu practic, pentru a putea să ai mai mult control asupra vieții tale, a rezultatelor tale și să te comporți așa cum ești deja, dar poate nu ai reușit să vezi, precum un om cu adevărat remarcabil, inteligent și puternic.

 

Calatoria mea

Țin minte că eram la finalul anului doi de facultate și eram foarte supărat. Nu eram supărat pe mine, eram supărat pe situație. Situația era următoarea: loviți fiind de criza financiară, nivelul nostru de trai a scăzut semnificativ. În locul celor câteva sute de lei pe care îi primeam la câteva zile, acum dacă aveam 50 de lei în buzunar, pe săptămână, era foarte bine.

Fără exagerare, și probabil m-ai mai auzit că am spus-o și nu îmi este rușine să recunosc, la acel moment aveam cel mult 2 perechi de pantaloni pe care îi purtam până când se rupeau între picioare. Toate hainele mele erau vechi, de câțiva ani, și prietenii care mă chemau în oraș primeau de la mine scuza “nu pot acum, am ceva treaba, poate data viitoare”. Această dată viitoare nu exista pentru că nu îmi permiteam. Nu mai spun de momentul în care toți prietenii mei, vara, după un an de muncă se duceau la mare și se distrau, iar eu stăteam închis în casă sau mă plimbam prin parc. Era un sentiment groaznic pe care nu vreau să-l mai experimentez vreodată. Pe scurt: aveam câțiva zeci de lei care să-mi ajungă aproximativ 7 zile. Din acești lei țin minte că îmi cumpăram un abonament de metrou, o apă sau ce mai aveam nevoie când eram la facultate și lucruri mici de mâncare. Probabil mulți dintre voi ați fost nevoiți la un moment dat să trăiți cu o astfel de sumă pe săptămână și cu singuranță sunt familii care trăiesc în această situație sau poate una chiar mai groaznică.

În acel moment m-am transformat într-o victimă. Eram supărat pentru că toată viața mea am fost obișnuit să primesc tot. Dacă îmi doream un tricou, părinții mei făceau eforturi și îl aveam până la sfârștiul zilei. Apăruse un nou telefon mobil, eram primul care îl avea. Mâncare? Nici nu se punea problema de așa ceva, pentru că tot timpul frigiderul era plin și aveam tot ce îmi doream. Vara mare, iarna munte, tot timpul eram pe undeva și mă bucuram de cele mai frumoase locații și mâncăruri pe care zona respectivă avea să le ofere.

Eram un copil răsfățat, ținut în puf, de sub care la un moment dat tot acest puf a fost spulberat și am fost nevoit să mă descurc dacă îmi doream să am mai mult. Am fost nevoit să muncesc pentru mine. Am fost nevoit să înghit în sec atunci când vedeam ceva frumos. Am fost nevoit să mă plimb pe străzi în loc să mă duc la mare sau la piscină cu prietenii mei.

Așa că la acel moment fiind foarte supărat de situația în care eram, am strâns din dinți și am zis că trebuie neapărat să fac ceva, pentru că nu mai pot să fiu supărat pe părinți, pentru că nu îmi dau, pentru că nimeni nu trebui să-mi dea nimic. Așa că am început să învăț. Am ieșit pe locul 4 din aproximativ 230 de oameni și am luat o bursă de studiu. Țin minte că în momentul în care am primit bursa de studiu în valoare de 300 și ceva de lei am fost foarte bucuros. Deja una din cele două perechi de pantaloni s-a rupt și mărturisesc că de multe ori am mers cu pantalonii așa la facultate, iar cea de-a doua pereche nu mai avea mult de trăit. Așa că în acel moment, m-am dus să-mi cumpăr o pereche de pantaloni, țin minte și acum magazinul, țin minte și acum raftul, țin minte și acum cum am dat cardul și cum am plătit, din banii mei pentru acel ceva.

Satisfacția cu care purtam perechea respectivă de blugi era enormă. Era perechea mea de blugi cumpărată din banii mei munciți după luni de zile de studiu. Mi-am mai cumpărat câteva cărți și banii s-au dus. Am citit, am tras tare, iar bursa îmi intra în fiecare lună pe card, iar eu în fiecare lună mă bucuram de realizarea mea.

Era o realizare mult mai importantă decât suma de 300 de lei care intra în fiecare lună pe cardul meu, era o realizare atunci când treceam pe lângă lista și mă vedeam pe primele locuri. Era o realizare atunci când mă gândeam că sunt banii mei, făcuți de mine. Era o realizare atunci când știam că dacă îmi era foame sau sete nu trebuia să aștept până când ajungeam acasă ci puteam să îmi iau ce doream din oraș.

Am început să îmi cumpăr lucruri, fiind prins în această dorință de satisfacție imediată, iar banii se duceau mult mai repede decât veneau. Pentru că cel mai probabil știi că nu poți face multe lucruri cu 300 de lei. Însă o parte din bani nu au fost irosiți, cu o parte din acei bani mi-am cumpărat cărți, chiar dacă era mai ușor să fur de pe internet, mi-am cumpărat un birou nou, un scaun pe care să stau atunci când citesc și zi de zi citeam și învățam și mai tare.

Eram mândru pentru că parcă pentru prima dată în viața mea realizasem ceva important. Pentru prima dată nu mai eram angajat la portofelul părinților, care și așa era din ce în ce mai subțire, și pentru prima data puteam face ce vreau eu, când vreau eu, pentru că muncisem din greu să ajung acolo.

Însă școala s-a terminat și odată cu terminarea facultății s-a terminat și bursa. Am tras din greu să intru la buget la master și am intrat, însă locurile la bursă au fost și mai limitate pentru că eram mult mai puțini oameni și competiția era mare. Din 230 de oameni, masterul la care am intrat avea doar 50 de locuri. Am intrat pe locul 15 iar bursele se dădeau doar pentru primele câteva locuri. Apoi am început să simt pe pielea mea ce înseamnă să te întorci la 50 de lei o dată la 7 zile și am zis că trebuie să fac ceva.

De acolo mi-am plătit din ultima sută de lei rămasă din ultima bursă un domeniu de internet și un loc unde să-mi pun toate fișierele (host) și am început să scriu. Site-ul era în engleză și scopul meu era să fac bani. După un an de zile am fost dezamăgit, pentru că eram citit de cel mult 5 persoane pe lună și nu făceam nici un ban din asta, am și pierdut ceva bani cu întreținerea. Am descoperit mai târziu că dacă vreau să fac bani din ceva trebuie să nu tratez asta ca un scop principal, mai ales în acestă zonă, dar se aplică la orice tip de afacere.

Așa că dezamăgit fiind de acestă experiență în care am scris un an de zile, sute de articole și nu mă citea aproape nimeni, am decis să renunț. Luni de zile am fost trist, pentru că am vrut să scriu. Pentru că aveam nevoie de resurse pentru a exista. Realitatea dură m-a lovit și am decis că trebuie să fac ceva. Am început să scriu articole în limba română și am trimis la peste 30 de site-uri articolul meu. Nimeni nu m-a băgat în seamă. Toți mi-au întors spatele. Țin minte că visam ca într-o zi să inspir multe persoane prin acțiunile mele, că o să vorbesc în fața unui public, că o să pot prin munca mea să ajut oameni și să fiu răsplătit, nu numai financiar. Apoi am zis să mai încerc, am tot trimis mailuri, articole și tot felul de mesaje oamenilor pe care îi urmăream, dar nimeni nu m-a băgat în seamă. Pentru că eram un nimeni. Eram un Cristi ca oricare altul care avea un vis măreț.

La un moment dat cineva mi-a acceptat articolul. Am început să scriu constant pe acel site (Motivonti) și mi-am făcut propriul blog. După peste 600 de zile de muncă dedicată, multe ore depuse, bani investiți în site, domeniu și altele, mult timp și mult chin pot spune că sunt aici. Anul trecut am fost citit de aproximativ jumătate de milion de români. Cartea mea a fost descărcată de aproximativ 1000 de oameni și lună de lună am sute de participanți la programul Doisprezece. Aproape zilnic primesc mesaje care mă fac să plâng, pentru că oamenii îmi spun lucruri absolut emoționante și îmi explic cum prin articolele mele i-am ajutat să treacă peste momente foarte grele. Ceea ce pentru mine înseamnă enorm. Așa că rămân fără cuvinte și le transmit un simplu “mulțumesc frumos”, deși în sinea mea sunt emoționat. Și ceea ce se întâmplă acum este la 0.005% din ceea ce urmează să se întâmple pe viitor.

 

Ce vreau să spun cu toată acestă poveste?

Probabil că sunt persoane care au realizat mult mai multe decât am realizat eu, însă pot spune că sunt mulțumit. Sunt recunoscător pentru toți oamenii de aici, oameni care citesc și aplică ceea ce scriu, sunt recunoscător că după foarte multă muncă oamenii apreciază și se folosesc de tot ce scriu aici. Sunt foarte recunoscător că după aproape 600 de zile de muncă zilnică primesc mesaj de genul: “se vede clar ca ce faci, faci din pasiune…you don’t just do it for fame or money” și rămân impresionat când oamenii înțeleg cu adevărat ceea ce vreau să fac cu acest site și nu mă judecă sau spun despre mine că vreau să păcălesc pe cineva prin ceea ce fac.

Ce vreau să spun cu această poveste este că oricât de groaznică este situația ta acum cu singuranță că prin multă muncă și dedicație o să reușești. Că prin multă muncă făcută din iubire poți să ajungi oriunde îți dorești.

Nu știu dacă pot fi luat ca exemplu, pentru că sunt oameni care au făcut mult mai multe decât mine, însă dacă povestea mea te inspiră, atunci înseamnă că fac o treabă bună și sper să-ți iei de aici lecțiile și inspirația necesară pentru a ajunge să cucerești lumea.

 

Exercițiul

Exercițiul pe care ți-l propun este unul simplu. Vreau să începi să visezi mai mult, așa cum eu visam din duș că o să ajung să vorbesc în fața unui public (și chiar am ținut câteva prezentări) sau cum că o să am un site prin care să ajut mii de oameni (și se pare că o fac, așa îmi spun cititorii) așa și tu poți să visezi.

Vreau să visezi mai mult. Să speri la mai mult și să muncești pentru asta. Pentru că dacă ai un vis, un plan și acționezi pe baza acelui plan este practic imposibil să nu reușești să devii un om cu adevărat remarcabil.

Pentru că am fost foarte jos, și nu doar financiar, ci și emoțional, și știu cât de groaznic este sentimentul acela de neputință și de vină. Știu că era mai ușor să dau vina pe părinți, pe profesori sau pe România și mai greu să îmi mișc fundul la treabă, să lucrez cel puțin 10 ore în fiecare zi pentru visul meu și să realizez ceva cu viața mea. Și am ales calea mai grea. Și indiferent de câte ori o să mă prăbușesc tot calea mai grea o să o aleg, pentru că mentalitatea de victimă nu o să mă ducă nicăieri.

Oamenii cu adevărat remarcabili realizează că este responsabilitatea lor să o ducă mai bine, să fie mai frumoși, mai inteligenți și mai buni, astfel acționează zilnic pentru visul lor.

Tu ce ai făcut astăzi pentru visul tău?

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: