Aventura s-ar putea sa te raneasca, dar confortul o sa te ucida!

Pentru că idele de articole vin din discuțiile cu prietenii astăzi m-am descis să-ți scriu despre o idee care sper să te ajute și mai tare să evoluezi.

După ce mi-am terminat treaba i-am dat mesaj lui Robert. Robert este un prieten tare bun pentru mine, pentru că m-a ajutat mult de tot cu alergarea primului meu maraton, mi-a oferit sfaturi și mi-a oferit un plan clar de alimentație în timpul maratonului. La modulul următor al programului Doisprezece există probabilitatea să-l cunoașteți. Robert mi-a răspuns pozitiv la întâlnire și ne-am văzut în Piața Sfatului, în orașul de care încep să mă îndrăgostesc pe zi ce trece, pentru calmul și lejeritatea oamenilor de aici, la pol opus cu agitația orașului în care m-am născut și am crescut toată viața mea, bătrânul București.

 

În timp ce ne plimbam printre străzile răcoroăse și primitoare ale Brașovului, discutând despre antreprenoriat vs job, afaceri, idei de afecere, mituri antreprenoriale, cărți pe care le-am citit, a venit la un moment dat vorba despre risc.

 

Tot discutând am realizat că oamenii care nu-și asumă riscuri sunt oameni care toată viața lor trăiesc și ating doar un anumit nivel. Acel 5-10% din nivelul lor potențial (care de fapt este nelimitat).

 

Confortul ne ucide. Confortul nu numai că nu ne permite să devenim ceea ce am putea deveni, așa cum a spus E.E. Cummings, ci pur și simplu ne forțează să rămânem la același nivel și după cum știm legea evolutivă ne arată că nu există perioade de stagnare ci doar perioade de creștere sau de scădere. Astfel conforul “ajută” la distrugerea potențialului nostru uriaș.

 

Robert îmi povestea cum acum 2-3 ani și-a luat un credit de 5000 de euro și a citit 3 cărți despre piețe financiare, investiții și bursă și a investit într-o companie destul de subapreciată, care plătea dividende foarte bune. A așteptat, a studiat, a avut răbdare și a câștigat 2000-3000 de euro. Acum s-a pornit să-și construiască propria afacere, împreună cu mai mulți prieteni.

 

După toate aceste lucruri interesante și foarte riscante pe care le-a făcut, întrebarea lui a fost următoarea:

 

Cristi, cum de încă după toate aceste experiențe încă mai simți frica. Încă mai simți o ezitare. Cum poți să fii mai deschis, să riști mai mult?

 

Răspunsul meu a fost unul automat, fără să mă gândesc, de parcă subconștientul meu aștepta să livreze acestă replică pe cât de simplă de atât de valoaroasă, astfel fără ezitare i-am răspuns:

 

“Robert, riscul e precum un mușchi. Trebuie antrenat zilnic.”

 

Amândoi am căzut în tăcere preț de câteva momente. Și așa este. Afirmația este pe cât se poate de adevărată și simplă. Analogia este impecabilă. Riscul, comportamentul iubitorului de risc, nu vine de-a gata, el se antrentează în timp. Dacă o să întrebi pe oricine a ajuns unde tu vrei să ajungi o să-ți spună că a riscat, a trecut de zona sa de confort, a împins prin durere și lacrimi, prin sudoare, a strâns tare din dinți și a reușit.

 

Vă îndemn să ascultați de spusele lui Cummings și în fiecare zi să investiți în voi, pentru ca într-o zi, să ajungeți să vă descoperiți. Când spun descoperiți, mă refer la să ajungeți să descoperiți persoana aceea nelimitată, genială, intuitivă, foarte inteligentă, proactivă, care face lucrurile să te întâmple, liderul din voi, antreprenorul, conducătorul, adevăratul războinc!

 

Mult succes și nu uita: Riscul este precum un mușchi. Trebuie antrenat zilnic!

 

Cu drag,

Cristi F. ȘtefanPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: