Care Este Ritualul Meu De Dimineata? Cum Si De ce Sa-ti Formezi Unul

“Suntem ceea ce facem într-un mod repetat. Așadar excelența nu este un act, ci un obicei.” -Aristotel

Fiecare dimineață pentru mine este foarte importantă pentru că reprezintă o nouă oportunitate de a face lucruri mărețe cu viața mea, o nouă șansă pe care am primit-o pentru a lucra la persoana mea, un nou început care îmi permite să așez cu grijă, cărămidă peste cărămidă, pentru ca într-un final eu și toți cei din jurul meu să ne putem bucura de construcția pe care am clădit-o.

În fiecare dimineață fac același lucruri, din care ies rezultate diferite. În fiecare dimineață am un ritual și astăzi vreau să-ți prezint care este acesta dar, de ce să-ți faci și tu unul și cum o poți face.

Sună bine? Să începem.

1. De obicei obișnuiesc să lucrez până foarte târziu dar am grijă să mă trezesc atunci când trebuie și când organismul meu este cel mai pregătit. Am discutat în mai multe articol despre cum o fac, ca de exemplu aici.

2. În fiecare dimineață, imediat cum mă dau jos din pat încep să observ lucrurile pentru care sunt recunoscător. Mă uit în jurul meu și privesc biblioteca frumoasă pe care am clădit-o de-a lungul anilor, cărțile pe care le-am citit și masa de la care vă scriu chiar acum. Sunt recunoscător că pot să fac ceea ce iubesc, să-mi generez o principală sursă de venit din asta (prin afiliere, cartea Simplu și proiectul Doisprezece) și îmi iubesc fiecare secundă din viața. Apoi mă gândesc la toate celelalte lucruri pentru care sunt recunoscător și realizez că indiferent de cât de mult mai am de evoluat, locul în care sunt acum este perfect, pentru că am tot ce-mi trebuie, restul sunt bonusuri sau îmbunătățiri pe care abia aștept să le experimentez doar că nu simt o nevoie, ci o dorință (este o diferență, am scris în cartea Simplu).

3. Mă îndrept spre geam, pentru că sunt norocos să am o priveliște minunată. Și cred că orice priveliște poate să fie minunată, pentru că frumusețea se ascunde în ochiul fiecăruia dintre noi, nu în exterior, aceasta venind din interiorul nostru. Privesc spre pomii și livada pe care o am în fața blocului, spre blocuri, privesc oamenii grăbiți și cerul de un albastru curat care seamănă cu un ocean. Deși îmi doresc să fiu pe o plajă acum, cerul albastru, cântecul păsărelelor, pomii verzi, norii albi care plutesc deasupra mea, mă fac să simt că acum este perfect.

4. Îmi prepar o cafea. Este probabil cel mai frumos moment al zilei pentru că iubesc să-mi prepar cafeaua. Simt o pasiune și o iubire pentru acest ritual, am scris despre asta aici. Din cutia în care-mi păstrez cafeaua proaspătă pentru care am mers de nebun cu bicicletă vreo 2 ore să o cumpăr de la o prăjitorie pe care am descoperit-o acum ceva timp, unde găsești cea mai proaspătă cafea, prăjită de câteva zile, cântăresc exact 14 grame, pe care le transform cu ajutorul râșniței într-o pudră fină din care iese cea mai frumoasă, consistentă, aromată și gustoasă cremă de cafea. Peste care, pentru că este cald afară pun gheață și lapte proaspăt. Îmi place să privesc cu atenție și bucurie fiecare moment: îmi place să privesc modul în care din espresor curge precum o coadă de șoricel, subțire, crema de cafea din boabele proaspete pe care tocmai le-am ras, cum se ridică deasupra crema, așa cum în viața crema, cei mai buni și remarcabili oameni vor găsi tot timpul o cale prin care să se ridice deasupra celorlalți, mirosul perfect de cafea proaspătă și fără arome, îmi place să observ modul în care laptele se îmbină parcă într-o mică tornadă cu cafeaua, un adevărat spectacol.

5. Apoi îmi iau paharul și mă îndrept spre un loc liniștit din apartamentul meu unde am de ales între citit câteva rânduri dintr-o carte minunată, câteva articole care să mă facă să pornesc ziua cu o atitudine deschisă spre oportunitate sau pur și simplu deschid laptop-ul și încep să scriu, începându-mi ziua cu gândul că voi inspira cel puțin un om. Sentimentul este fantastic. Pentru că în timp ce beau din cafeaua rece, mai privesc spre livada cu pomi și mai scriu un rând. Poate să fie mai perfect decât atât?

De ce să-ți construiești un ritual?

1. Dimineața este cel mai productiv element al zilei, atunci ai cea mai mare energie și inspirație să faci lucruri cu adevărat remarcabile. Ar fi indicat ca acest moment din zi să fie umplut cu acțiunea cea mai importantă pentru tine.

2. Pentru că dacă-ți petreci câte 30 de minute făcând în fiecare dimineață ceea ce îți place, ceea ce iubești, peste 30 de zile vei avea sub tine 900 de minute, asta înseamnă 15 ore. Aproape jumătate de zi. Îți vine să crezi cât de mare este impactul a doar 30 de minute în fiecare dimineață asupra vieții tale? De asta în programul Doisprezece ne ocupam de o schimbare în fiecare lună, iar peste un an de zile, oamenii de acolo vor rămâne surprinși să vadă cât de mult au învățat și evoluat în doar un an de zile, un an care altfel poate ar fi trecut destul de repede.

3. Pentru că în timp acest ritual se transformă într-un obicei, astfel nu mai folosești foarte multă energie ci o faci automat. Cum ar fi să poți să creezi lucruri incredibile și să depui foarte puțin efort? În timp, se poate. Fiecare articol pe care îl scriu este fără efort pentru mine, totul vine de la sine, toate cuvintele se așează în acest editor text și formează o propoziție, care formează un paragraf, care formează o poveste frumoasă menită să te inspire pe tine.

Cum să-ți construiești un ritual?

1. În primul rând trebuie să un plan în viața. Deși sunt două școli care spun că nu e bine să ai plan, pentru că lucrurle oricum se întâmplă prin șansă, este și a doua școală care spune că tu ești de fapt creatorul viitorului tău. Aleg să cred mai mult în ultima interpretare a realității în care trăim. Așa că un plan, un loc unde vrei să ajungi peste 6 luni, 1 an, este necesar. Ia o foaie de hârtie și scrie lucrurile exacte pe care vrei să le ai peste 1 an de zile.

2. Construiește un set de 10-15 acțiuni, pași pe care ar fi indicat să îi urmezi dacă vrei să ajungi să-ți atingi obiectivele de peste 1 an de zile.

3. În fiecare dimineață înclude în ritualul tău o mică acțiune. Poate asta să însemne 10 pagini citite dintr-o carte, în liniște, poate 5 minute în care meditezi, poate 30 de minute în care compui o nouă melodie sau lucrezi la propria creație care într-un viitor foarte apropiat va inspira mulți oameni să facă lucruri mărețe cu viața lor.

4. Fă această acțiune zilnic, iar în timp, totul o să vină de la sine.

 

Mult succes om remarcabil, ești liber să-ți transformi visul în realitate, sunt sigur că vei ajunge într-o zi acolo, pentru că dacă acționezi zi de zi este imposibil ca după o perioadă rezultatele să nu apară! Nu uita: succesul este o călătorie, nu o destinație…

Mult succes,
CristiPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: