Ce Cred Eu Ca Le Lipseste Romanilor

Curajul este ceea ce lipseste din societatea noastra, suntem din ce in ce mai slabi si din ce in ce mai fricosi, cred eu.

Dar este ok pentru ca nu este vina noastra. Societatea ne impune acest lucru, prin televiziune, radio, presa. Ne face sa ne fie frica in permanenta si sa nu avem curajul sa ripostam, sa spunem nimic.

Cei mai curajosi dintre noi sunt considerati ori scandalagii, ori prosti, ori nebuni. Stam in banca noastra si nu deranjam pe nimeni. Nu numai ca nu deranjam pe nimeni (ceea ce este perfect in regula), doar ca atunci cand suntem agresati, nu raspundem, nu ripostam.

 

Un fenomen din state, care sigur se intampla si la noi, este bullying. Adica, in traducere, batjocora. Un exemplu in acest sens este atunci cand esti o persoana mai timida, mai diferita si restul oamenilor din mediul tau te injura, iti spun cuvinte urate, se iau de tine.

Uite si un video care m-a pornit sa scriu acest articol:

 

Cred ca este un fenomem destul de raspandit si la noi, poate chiar mai mult ca la americani. Unele persoane cred ca ai de ales intre cele doua tabere, cea a celor care sunt batjocoriti si cea a celor care ii batjocoresc. Insa, nu este deloc asa.

 

  •  Este dreptul tau legitim sa ripostezi, atunci cand esti agresat. Se numeste auto-aparare. Este perfect legal.
  •  Este dreptul tau sa reclami, organelor de politie sau diverselor asociatii ale statului, in functie de fiecare caz in parte. Este perfect legal.
  • Este dreptul tau sa te duci la politie atunci cand esti agresat, batut, etc. Daca ai vanatai ce au rezultat din altercatia respectiva, atunci fapta se pedepseste cu inchisoare, penal.
  • Este dreptul tau sa nu accepti toate injuriile ce ti-se adreseaza si sa ripostezi.

 

Pentru toate persoanele care se ascund si le este frica, le spun doar atat: trebuie sa faci primul pas, de acolo o sa fie foarte usor.

 

– de asta tara asta este in stadiul in care este

-de asta in orasul in care traiesc ma intalnesc zilnic cu lucruri ce ma supara si ma deranjeaza.

– de asta nu te lasa nimeni sa treci (perfect legal si sanctionabil prin ridicarea permisului) pe trecerea de pietoni. De asta promisiunile sunt rupte.

– de asta, atunci cand TU esti client si EI vanzatori, se comporta ca si cum tu esti un gunoi.

 

Pentru ca nu ripostam, pentru ca stam ca prostii si nu zicem nimic! De asta este Romania este asa.

 

Ti-a venit pizza rece? Suna la firma respectiva, fa o relclamatie la ANPC, fa-o public si a doua oara nu mai cumpara de la firma respectiva. Spune-le si prietenilor despre intamplarea ta si convinge-i sa  nu mai cumpere de la ei.

 

Asta este diferenta intre o tara civilizata si Romania. Oamenii aici sunt prea fricosi. Si, nu fricosi in sensul ca au frica de lege, ba din contra, nu au frica de lege, au frica, de oameni, de a actiona si de a riposta atunci cand au perfecta dreptate.

 

Daca ne ridicam si nu ne mai este frica sa actionam atunci cand avem dreptate, lucrurile se vor schimba. Incetul cu incetul.

 

Un tip din state, Gary Vaynerchuk, spunea ca fratele sau s-a dus la un restaurant la care facuse rezervare, cu ceva zile inainte. Cand a ajuns acolo, cei de la restaurant i-au spus ca dureaza 30-40 de minute pana se elibereaza masa, desi el avea rezervarea facuta. El, fiind un om foarte calm, a zis ok. Si a scos telefonul (ca sa se joace, sau sa se uite pe internet pana trec cele 30 de minute). Atunci cand angajatii au vazut asta l-au oprit, crezand ca pune pe twitter/facebook povestea. Imediat, i-au oferit o masa si si-au cerut scuze.

 

Intelegi ce inseamna o tara civilizata?

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: