De Ce Si Cum Sa Savurezi Viata?

Vreau să-ți imaginezi următorul eveniment:

Ești îmbrăcat elegant, asortat, apretat și miroși a parfum de calitate. Ușa îți este deschisă și omul de acolo te conduce spre masa pe care ai rezervat-o acum câteva ore. Este un loc cald, plăcut, un loc în care se servește cea mai bună mâncare din oraș, preparată cu grijă de oameni pasionați de acest lucru.

Primești mâncarea pe o farfurie rotundă. Este parcă o pictură care îți inundă toate simțurile și nici măcar nu ai încercat-o. Zece minute mai târziu ai terminat de mâncat tot ceea ce comandasei: aperitiv, felul principal și un desert. Te îndrepți spre casă.

Diferența dintre această poveste și povestea unei persoane care tocmai a mâncat rapid un meniu de la celebrele fast-fooduri din oraș nu există. Pentru că ambele persoane, deși una a avut șansa să se bucure de cea mai fină mâncare, iar cealaltă de o mâncare ce-ți oferă confort și care prezintă riscuri destul de grave asupra organismului, au făcut exact aceeași greșeală.

Ambele persoane s-au grăbit și nu s-au bucurat de fiecare moment, nu au savurat fiecare secundă, nu au apreciat ceea ce aveau în fața ochilor, așadar au mai pierdut o experiență din viața lor ce s-ar fi putut transforma în ceva memorabil.

Ce s-ar întâmpla dacă….

1. În momentul în care pășești spre ușa care-ți este deschisă de omul ce se ocupă de tine atunci când ajungi la acest restaurant, îi observi toate gesturile, eleganța, mănușile albe și modul în care costumul stă pe acesta. Observi locația, felul în care sunt aranjate mesele, designul interior, parfumul locului și energia pe care oamenii cu clasă o emană.

2. Apoi când te așezi la masă, simți modul în care spatele tău se proptește pe canapeaua de pluș, roșie sau pe scaunul confortabil în care te adâncești, putând să te relaxezi total.

3. În momentul în care paharul de vin sosește, privești modul în care îți este pus în acesta vinul de o culoare precum a cepei, observi fiecare bulă care dispare la contactul cu aerul, iei paharul de picior, îl agiți puțin, îl rotești și simți, apropiindu-ți nările de licoarea care te va purta prin cele mai frumoase și relaxante locuri, mirosul de fructe, de butoi vechi sau de prospețime. Apoi guști puțin, punând delicat pe limbă o pictură din această licoare, îi simți parfumul care-ți îmbie toate simțurile, finețea cu care curge atunci când îl înghiți și aroma pe care o lasă după.

4. Apoi când îți este adusă farfuria, frumos, atent și măiestros aranjată, o privești pentru un moment, doar o privești. Începi să simți mirosul, să te încânte modul în care fiecare element este așezat precum o notă muzicală pe o partitură a unui profesionist, modul în care îți încântă privirea și toate simțurile atunci când, încet, decizi să guști din hrana ce ți-a fost preparată cu multă pasiune și iubire, ducând un simplu fel de mâncare la nivel de artă.

5. Apoi simți fiecare gust și miros, fiecare combinație dintre mirodeniile care se întrepătrund cu diversele arome din bucatele pe care le servești, modul în care toate acestea se împletesc cu înghițitura din acel vin. Aromele, gustul, mirosul, vizualul, toate simțurile tale sunt bombardate de cei mai frumoși stimuli.

Oare de câte ori ai trăit viața în momentul prezent?

Viteza cu care societatea își trăiește viața este una spulberătoare, este una cu care nu suntem obișnuiți, este una care distruge calitatea vieții pe care am fi putut să o experimentăm.

Viteza este opusul trăirilor unui om remarcabil, unui om bogat, unui om calm și calculat care se bucură de fiecare moment pe care viața i l-a făcut cadou.

Adevărul este că momentul cel mai important este cel de acum, singurul existent, care dispare mai apoi într-o fracțiune de neatenție.

Viața ar fi indicat să vină cu un avertisment. Care să scrie, cu litere mari:

Te las doar cu un gând….

Toți vrem să ajungem mai sus, mai bine, mai repede. Doar că… poate deja suntem acolo. Nu te-ai întrebat vreodată? Oare chiar ne lipsesc cu adevărat toate lucrurile pe care nu le avem? Toate averile pe care nu le-am acumulat?

Sau un alt mod prin care putem să acumulăm toate bogățiile lumii este să ne orientăm spre noi, spre interior, în liniște, fără grabă, savurând fiecare moment al vieții noastre.

Eu aleg de fiecare dată să savurez viața, în loc să o mestec precum un hambuger plin de substanțe dăunătoare, apoi să dau vina pe bucătar că a fost prea puțin, prea fierbinte, prea dulce, prea sărat sau… cel mai trist: prea rapid.

Acestea fiind spuse… tu ce alegi?
Să savurezi bucățica de viață care ți-a rămas sau să te grăbești spre un final inevitabil, riscând să apară mai apoi regretul și gândul că totul s-a întâmpla prea repede?
Cu mult drag, om remarcabil…
Cristi F. Ștefan

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: