Scrisoare Catre Generatia 2.0

 

Salut! Sau mai bine zis hi. Sper că mă citești pe tableta ta cu o mie de aplicații și funcții și tot felul de lucruri pe care oricum nu le folosești sau pe telefonul tău mobil, care poate să facă lucruri pe care nici tu nu le înțelegi cum funcționează.

 

Îți scriu această scrisoare pentru că eu încă am avut șansa să nu fac parte din generația 2.0.

 

Spun șansa pentru că am trăit cu adevărat viața. M-am bucurat cu adevărat de copilăria mea. Copilăria mea a însemnat să alerg de dimineața până seara pe terenul de fotbal. să râd cu prietenii, să jucăm miuța, 21, de-a v-ați ascunselea, tenis de picior și la petrecerile ocazionale, la zilele ne naștere sticulța și atunci te pupai pe buze cu tipa din generală pe care o plăceai așa de tare.

 

Eu nu aveam Facebook la 12 ani, la 16 ani. Eu nu aveam twitter, eu nu făceam poze și le puneam pe instagram. Eu nu puneam in a relationship pe Facebook ci mă duceam la fata de care-mi plăcea și îi spuneam: îmi dai prietenia? Și ea, după caz, dacă mă plăcea sau nu, accepta sau nu.

 

Eu mi-am trăit copilăria în vremurile în care interacțiunile umane erau ceva normal. Ceva la ordinea zilei. Și nu vorbesc de jumătățile astea de interacțiuni: prin sms-uri, chat, messenger sau whatsapp. Nu, nu. Vorbesc de interacțiunile alea în care umpleam pungi cu apă și le aruncam de la etaj pe fete, apoi mă ascundeam în casă. Interacțiunile alea în care îmi făceam țeavă cu bandă adezivă, munceam toată ziua ca să iasă perfectă. Apoi îmi cumpăram un caiet A4 și îi rupeam foile. Rulam foile și făceam cornete. Ne alergam pe afară, prin bloc, ne distram. Apoi, când venea vreme cordocușelor îmi luam o cutie de medicamnete și un balon și-mi făceam praștie și ieșeam în livadă cu prietenii din cartier, puneam corcodușe în praștie și trăgeam la țintă.

 

 

Cristii! Bă Cristii! Sărut-mâna, Cristi e acasă? Îl lăsați să iasă la fotbal?

 

Cam asta a fost copilăria mea. Fără internet. Fără sms-uri. Fără telefoane 4G, 3G, 5G, LTE sau altele. Asta a fost copilăria mea. Mă dădeam iarna cu punga pe cicioc. Mă plimbam vara cu bicicleta cu orele. Ieșeam afară și ne jucam fotbal, tenis, osul și alte jocuri ale căror numele le-am uitat însă în mintea mea apar acele imagini, acel sentiment de libertate, acea bucurie, râsete, veselie…

 

Copilăria mea a fost mai diferită comparativ cu a generației care de la 3-4 ani se joacă pe computer sau pe telefonul mobil.

 

Eu iubesc să interacționez cu oamenii și atunci când am ocazia o fac, în special cu cei necunoscuți. Poate că-i ceva natural, poate că nu m-am virusat de la toată tehnologia asta ce ne cuprinde și ne îngrădește mințile și sufletul. Poate că antivirusul meu încă funcționează. Deși am momente în care-mi pierd timpul pe Facebook, Youtube sau prin mesaje, jumătăți de interacțiuni… atât de trist, încă am nevoie de câteva zile de dezintocsicare.

 

Mă uitam săptămânile trecute în metrou și toată lumea avea mobilul în față și butona. Facebook, jocuri, poate și o carte.. de fapt un pdf și nu vreau să încep cu părerea mea despre pdf-uri.

Eu simt că a mea copilărie a fost mult mai mișto decât a ăstora din zilele de azi. Primul meu sărut a a fost la 15 ani. Acum la 15 ani deja dacă n-ai luat legale ești emo, lame. Swag. Lol. Omgf.

 

 

În timp ce scriam aceste rânduri mi-au venit în minte următoarele versuri:

 

“progresam si uitam sa fim fericiti..

ingropam bucurii intr-o mare de biti

nu te mai poti ascunde..esti mult prea conectat

nu mai poti sa fii singur…esti identificat

nu mai poti sa refuzi..nu te lasa sa crezi…

te invata sa-ti cauti iubirea pe net

viata este viteza..

nu mai poti sa te-opresti!

te strivesc cei din urma daca incetinesti!

cineva sa opreaca invazia de biti!

cineva sa ne faca din nou fericiti…”

 

 

Spre ce ne ducem oare… să fie oare acesta începutul sfârșitului. În ce ne trasformăm? Generația 2.0, spre ce ne îndreptăm oare?

 

 

 

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: