Simplu: Aleargă

Acest articol face parte din seria de articole denumite – simplu.

Este o serie de articole scrise într-o manieră foarte relaxată, calmă.

Fără prea mult text. Doar ceea ce-i esențial.

Restul articole din seria simplu sunt:

 Simplu: Citește

Simplu: Nou

Mă ridic de pe scaun și îmi caut tricoul meu fosforeșcent, pantalonii scurți, hanoracul negru și adidașii. Ajung în parc, îmi intind mușchii și privesc pentru câteva secunde în gol. Abia aștept să mă dezlănțui, abia aștept să alerg până simt că nu mai pot. Așa că apas pe butonul de run din aplicația de pe telefon și începe distracția. Muzica se aude în căști, deobicei Red Hot Chilli Peppers, Jay Z, sau orice altă melodie. Am încercat să alerg și pe Mozart dar m-am simțit ciudat, eu folosesc muzica pentru a mă energiza. Fiecare pas mă face mai fericit. Îmi privesc picioarele cum se mișcă, îmi observ organismul, îmi observ gândurile.

 

Primele 20-30 de minute sunt cele mai frumoase, pentru că nu simt nici o durere. În căști se aude când ating primul km, al doilea, al treilea și după un timp nu mai sunt atent la ce pace am scos, cât am alergat sau ce îmi mai spune în căști.

 

Nu mai sunt atent pentru că mintea mea începe să se ducă în alte părți. Mintea mea începe să se joace, să se gândească, să plece din locul ăla. Încep să mă gândesc la ce o să mai scriu, în ce proiecte o să mă mai bag, ce o să mai fac și așa îmi vin ideile.

 

Apoi revin când se aude în mintea mea acea voce, care îmi spune să renunț. Ăla este momentul cel mai interesant pentru atunci îmi place să fac râd de vocea respectivă, să nu o iau în seamă și încep pur și simplu să râd. Mă amuză când aud: nu mai poți, ce greu alergi, hai oprește-te mă amuză tare, încep să râd… nu mă pot abține. Alerg mai departe, nu mă opresc. Mă opresc când termin nu când nu mai pot.

 

Alergatul ca un drog

 

 

Buna eu sunt Cristi și sunt dependent de alergat. Pentru mine alergatul a devenit un drog. Am alergat peste 100 de km în ultimele 3 luni. Am făcut asta nu cu un scop anume ci pentru că iubesc să alerg.

 

Eu sunt persoana aia din parc care aleargă cu zambetul pe buze. Persoana aia care iubește să simtă durerea, care iubește să simtă că nu mai poate să respire, care iubește senzația de greu și de efort.

 

 

De ce alerg?

 

Am o concepție despre care o să scriu mai pe larg într-un articol viitor, cum că tot ceea ce fac trebuie să fac for fun, să mă distrez.. nu să fac pentru a ajunge într-un punct.

 

Pentru mulți asta o să sune a lipsă de disciplină sau că sunt leneș. Însă nu asta vreau să spun ci că tot ceea ce faci trebuie să faci pentru că îți place, for fun.. nu pentru a da x kg jos sau pentru a te stresa ca n-ai alergat la un pace 5.5 minute pe km ci la 5.6.

 

 

De ce să alergi?

 

Motivele sunt multe însă eu nu am să le notez aici pe cele mai comune, printre care sănătatea, condiția fizică, ci pe cele mai interesante, pe cele pe care le-am descoperit la mine:

 

  • alergatul te face să ieși din lumea asta stresantă uneori, este o zonă de scăpare.
  • alergatul îți oferă un spațiu de gândit, un spațiu în care poți să găsești rezolvări la probleme, un spațiu pentru creativitate.
  • alergatul te ajută să te cunoști mai bine
  • alergatul te ajută să te controlezi mai bine, te ajută să nu răspunzi la impulsuri (cues) 
  • alergatul îți oferă senzația aia de victorie la final, senzația aia în care tu ești cel mai tare om din lume, cel mai puternic, cel mai, alergatul te ajută cu încrederea în sine
  • alergatul te face o persoană mai calmă
  • alergatul îți arată dacă ai mâncat sănătos și te penalizează dacă ai mâncat prost. Dacă mănânci lucruri dăunatoare înainte de alergat o să te simți tare prost, nu o să poți să alergi, o să te simți greu. Însă dacă mănânci lejer, fructe, legume, carne ușoară (pui, curcan, pește) o să te simți precum un fulg, o să poți alerga mult peste ceea ce crezi
  • alergatul îți arată că barierele sunt doar în mintea ta, tu le pui singur… tu singur îți spui, nu pot alerga 10 km, nu pot alerga 15 km, nu pot alerga 20 km. Ba da, poți. Poți!
  • momentul în care spargi o barieră, momentul în care alergi mai mult decât ți-ai propus și ai crezut că vei putea, acel moment este unul genial. Tocmai ce l-am experimentat acum câteva săptămâni, când am spart bariera de 12 km și nu pot să vă spun cât de multă satisfacție am primit.

 

 

Eu acum mă duc să îmi iau tricoul, adidașii, pantalonii scurți și hanoracul. Mă duc să fac ceea ce iubesc să fac. Mă duc sa alerg. Tu, ce mai aștepți?

 

 

 

 

 

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: