Sindromul Ryan Gosling

v2

În cadrul noului curs despre relații la care lucrez (descoperă mai multe apăsând aici) am întrebat mii de persoane cu ce probleme se confruntă.  În urma răspunsurilor primite am localizat o problemă comună și astăzi vreau să îți ofer câteva soluții la aceasta. Este vorba despre sindromul Ryan Gosling.

Povestea Mariei în căutarea lui Ryan

Maria își petrece mare parte din timp muncind, iar cu timpul care îi mai rămâne alege să se relaxeze, să investească în ea din când în când sau să citească o carte. Ei îi mai plac filmele, în special acelea care prezintă o poveste frumoasă de dragoste, precum Notebook sau orice alt film în care joacă actorul preferat al acesteia: Ryan Gosling.

Îi place și se uită cu atât de mare plăcere la aceste filme pentru că își dorește ca viața ei să se transforme într-o poveste de iubire precum cea de acolo.

Însă lucrurile nu merg chiar așa cum își dorește. Majoritatea bărbaților pe care îi întâlnește cad în următoarele categorii:

  • Sunt frumoși, dar nu se înțelege cu ei
  • Se înțelege cu ei, dar nu sunt frumoși
  • Nu sunt frumoși și nici nu se înțelege cu ei
  • Sunt frumoși, dar au defecte

Oare când o să-și găsească Maria partenerul prefect?

Partenerul care să o trezească la 3 dimineața, în timp ce aruncă pietricele în geamul ei și îi șoptește încet.

“Bună iubita mea perfectă, am venit tocmai din sudul Franței, cu autostopul. Nu am mai mâncat de zece zile și am venit să-ți  cânt o melodie din chitara mea de 5000 de euro.”

Ryan este îmbrăcat cu o cămașă perfect imaculată, pe care probabil, a călcat-o în timp ce făcea autostopul cu un fier de călcat imaginar. Iar din această cămașă iese la suprafață trupul de zeu bine lucrat la sală, deci acesta nu face sală zilnic, pentru că nu ar avea când.

Maria stă la fereastră și îl privește cu mare atenție, admirație și iubire. În sfârșit și-a găsit partenerul perfect!

Stop cardu! Dubla 14…

…strigă cu putere regizorul de platou.

În acest moment scena începe să se destrame. În spatele lui Ryan se ascund 4 lumini, care îi fac părul să fie mai strălucitor. Make up artist-ul intervine în scenă și îi aranjează brațele, îi mai pune puțin machiaj pe nas în timp ce părul său este dat cu mult fixativ, de către o altă persoană, pentru a arăta natural. Regizorul se apropie de acesta și îi spune că a greșit. Nu din sudul Franței trebuia să spună că a venit, ci dintr-un orășel din Italia, pe un vespa, nu cu autostopul, pentru că tocmai ce au închiriat un contract cu Piaggio pentru a le promova noile scutere.

Diagnostic: Maria suferă din păcate de sindromul Ryan Gosling

Pentru că după cum îți poți da seama, filmele sunt bazate pe un scenariu, pe multă muncă, pe un director de imagine, pe sunetiști, pe oameni care se ocupă de lumini și cel mai important, pe o poveste. O poveste adevărată sau o poveste fictivă, însă o poveste. Iar ca în toate poveștile, regizorii și scenariștii au rolul lor. Încearcă să transmită mesajul într-un mod frumos, uneori chiar desprinzându-se de realitate.
Maria poți fi chiar tu, dacă suferi de acest sindrom, chiar dacă nu te cheamă Maria. Iar dacă suferi de acesta vreau să te anunț că este ceva normal și să-ți prezint 4 lucruri pe care să le faci pentru a scăpa de el.

1. Conștientizează că viața bate filmul.

Filmul, chiar și acela care se bazează pe o poveste reală are foarte multe lucruri adăugate pentru a suna perfect. Fiecare cuvânt și vorbă pe care Ryan îi spune Mariei este bazat pe un scenariu, pe texte lucrate, prelucrate și aranjate pentru a transmite cu perfecțiune un mesaj de impact, un mesaj emoțional, un mesaj care este în sine o fantezie, nu o realitate.

Filmele îți vând o fantezie. Filmele îți vând un Ryan Gosling în locul unui bărbat real. Filmele, dacă nu ai grijă, te fac să suferi, să te compari și să cauți ceva ce nu există.

Ai grijă, realitatea bate filmul. Pentru că este… reală.

2. Nu trebuie să-ți cobori standardele, dar poți alege să fii mai conștientă

Acum nu vreau să-ți spun să renunți la valorile tale, să renunți la a mai visa la un Ryan Gosling și să te căsătorești cu primul bărbat care fluieră la tine pe stradă. Pentru că nu acesta este scopul acestui articol, ci de a te face să realizezi că realitatea este de multe ori diferită. Faptul că tu încă aștepți o fantezie, s-ar putea să se transforme într-o viață tristă, într-o gară în care poți aștepta trenul care nu mai vine niciodată, în timp ce tu încă mai crezi că o să vină într-o zi un tren frumos strălucitor, un fel de Orient Express, care să te poarte prin lume în vagonul 10 de la clasa întâi!

Realitatea este alta, iar de multe ori realitatea mușcă din tine. Va mușca din tine prin depresie, prin carduri de credit pe care le-ai folosit pentru a consolida o imagine fantezistă despre tine, avidă de dorința de a vrea o poveste de iubire precum în filme.

Realitatea mușcă. Iar când mușcă ai mare grijă, colții acesteia pătrund adânc în țesutul tău și în multe cazuri aceste răni, deși se vindecă, pot să facă victima să rămână cu traume destul de severe.

Nu mai aștepta trenul care nu mai vine. Găsește o altă gară funcțională, unde trenurile chiar vin. Unde poate nu sunt cele mai luxoase mașinării din lume, poate mai au defecte, poate mai întârzie, poate mai au o pată de suc pe ele, poate nu au chiar cele mai încăpătoare compartimente.

Dar crede-mă, decât să-ți petreci o viață într-o gară închisă, așteptând trenul care nu mai vine niciodată, mai bine îți reconsideri dorințele și le aduci de la nivelul de fantezie la nivelul de realitate.

3. Distruge-ți fantezia și învață să iubești realitatea

Ideea de Ryan Gosling trebuie să moară pentru a putea ca tu să te poți bucura de un Ion sau de un simplu Adrian. Fantezia trebuie să moară pentru ca realitatea să se nască.

Iar când fantezia va muri, vei realiza că realitatea nu este chiar atât de amară. Realitatea nu are găuri în șosete, realitatea poate nu îți va spune te iubesc în franceză, dar îți va spune te iubesc în timp și modul omului de care te-ai îndrăgostit, prin gesturile sale, prin îmbrățișările sale, prin faptul că îți oferă eșarfa atunci când afară este frig sau are grijă să te lase pe tine să te așezi prima și să-ți așeze scaunul cu grijă. Poate nu o să le găsești pe toate la un singur bărbat, dar cu siguranță putem învăța și putem să fim demni de o femeie remarcabilă așa ca tine, o femeie care renunță la o fantezie pentru a da naștere unei realități.

Problema cu așteptările este una singură: poți duce o viață plină de așteptări și fantezii care nu vor fi niciodată îndeplinite, iar în cazul de față, când așteptările sunt pur și simplu ieșite din comun, cel mai bun lucru pe care-l poți face este să renunți la ele.

Distrugând astfel fantezia bărbatului perfect, care de fapt este o iluzie, realizezi că ai tot ceea ce îți dorești în fiecare zi, pe stradă, la bărbații care te privesc cu atât de multă admirație și dor, dar pe care erai prea ocupată să îi observi și îi treceai cu vederea ori de câte ori încercau să te invite în oraș sau să-ți spună cât de frumoasă ești astăzi.

4. Permite-ți astfel să te bucuri de o relație remarcabilă

O relație remarcabilă nu înseamnă o fantezie, înseamnă o realitate. O relație în care partenerul are defecte, în care partenera are defecte, doar că frumusețea este în timp, nu prin compromis, ci prin magia iubirii. Învățați să iubiți la voi ceea ce nu foarte de mult considerați a fi defecte.

Iar momentul în care tu iubești la el faptul că uneori strănută fără să pună mâna la gură, că uită să-ți spună cât de frumoasă ești astăzi, că se mai uită după alte fete pe stradă, că nu își curăță pantofii sau că mai face o remarcă la adresa ta, este momentul în care realizezi că Ryan Gosling chiar este ceva real, doar că nu în forma în care ți-ai imaginat, ci în forma în care-l vezi acum, cu defecte, cu atribute, piele pe os în timp ce poate nu îți cântă o serenadă cu o chitară de 5000 de euro după ce a făcut autostopul 10 zile pentru a ajunge la fereastra ta, dar în timp ce te ia în brațe și îți spune cât de norocos este că sunteți împreună.

Final, dar început.

Acela este momentul în care îți permiți să de bucuri de o relație cu adevărat remarcabilă, momentul în care renunți la o fantezie și îmbrățișezi realitatea așa cum este ea.

Iar ori de câte ori acesta te face să te simți mai incredibilă decât ești deja, nu o să mai trăiești cu frica faptului că într-un moment camerele o să se oprească și un regizor nervos o să iasă din spatele vostru pentru a vă da indicații asupra textelor pe care urmează să le spuneți.

Viața bate filmul, iar dacă o lași să te cuprindă, filmul în care o să joci o să fie cea mai frumoasă poveste de dragoste din toată lumea, o poveste la care scenariștii și regizorii de la Hollywood salivează să o poată scrie și expune în fața oamenilor.
Cu multă iubire,

Cristi F. Ștefan

 

Spune-mi părerea ta într-un comentariu despre acest articol și ajută-mă la ajung la cât mai multe persoane distribuind acest articol pe Facebook. Mulțumesc!

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: