Frica. Cea Mai Inteligenta Inventie A Societatii

Aveam o conversație cu un prieten și într-un moment parcă viața mea s-a derulat rapid în fața ochilor, toate lucrurile pe care le-am făcut mi-au părut mult mai clare. Să-ți explic cum a fost: eram într-o poziție de observator și am putut să-mi vad viața de sus. Ca pe un film, o poveste. Anumite lucruri au ieșit în evidență și m-au pus pe gânduri. Apoi am ajuns la o realizarea următoare:

 

Frica este cea mai inteligentă invenție a societății.

 

Citește propoziția de mai sus și încearcă să vizualizezi viața ta, de sus, ca un observator și să te concentrezi asupra punctelor, momentelor, în care ai acționat bazându-te pe emoții.

 

 • Interviul la care nu te-ai dus pentru că ți-a fost frică.
 • Vorbele pe care ai vrut să le spui, dar ai decis să nu o mai faci pentru că ți-a fost frică.
 • Afacerea, blogul sau proiectul pe care ai vrut să-l începi, dar ți-a fost frică de judecata celorlați, de eșec, de tot.
 • Maratonul la care ai vrut să te înscrii, dar ți-a fost frică că nu o să-l termini.
 • Dușurile reci pe care ți-ai propus să le faci, dar ți-a fost frică să nu răcești.
 • Întâlnirile la care ai vrut să te duci, dar nu ai făcut-o din frică de necunoscut.
 • Prietenii pe care ai avut posibilitatea să îi ai, dar nu ai făcut-o pentru că le-ai refuzat întâlnirile.
 • Lucrurile pe care ai fi putut să le creezi, dar nu le-ai făcut pentru că ți-a fost mult prea frică.

 

Astea sunt doar câteva dintre acțiunile care ți-au distrus visul, puțin câte puțin, și nu ți-au permis să devi ceea ce ți-ai dorit de mult.

 

 

Despre cum funcționează societatea

 

Societatea funcționează într-un mod foarte inteligent, dar pentru a putea observa un sistem trebuie să ieșim puțin din el. Un pește care trăiește într-un ocean nu știe ce înseamnă ocean, și nu crede că există ocean (sistem) pentru că nu are puterea mentala să iasă din el și să observe unde se află.

Citeam un lucru fascinant despre programul de lucru de la 9 la 5. Acel clasic nine to five workload. În aceste 8 ore s-a descoperi că lucrăm cel mult 4. Uneori chair și mai puțin. Dar de ce este totuși necesar acest program de 8 ore? Pentru că așa s-a gândit societatea să te mai distrugă puțin câte puțin și să te transforme într-un individ mediocru, să-i spunem Ion.

Cu cât mai mulți Ioni pe pământ, cu atât mai mulți oameni care se folosesc de acești Ioni pentru a duce viața la care Ion visează de mult, dar, pe care, din păcate, nu o va avea niciodată.

De ce spun că societatea te distruge puțin câte puțin cu acest program? Pentru că s-a descoperi că acele 8 ore sunt făcute pentru ca după program tu să te simți obosit și să cauți diverse metode de relaxare. Când cauți aceste metode tu cheltui bani. Cheltuind bani economia funcționează.

Dacă Ion se decide să citească acest articol, ceea ce este foarte puțin probabil, pentru că Ion se uită la TV și citește website-uri de scandal, este foarte probabil ca el să realizeze sistemul în care se află și felul în care este controla de societate, programat, exact ca un calculator.

 

 

Sistemul

 

Dacă ai răbdarea, inteligența necesară știu că o ai pentru că mă citești, să ieși din acest sistem și să-l privești vei observa următoarele lucruri:

 

 • De mic, la școală, profesorii, părinții și toată lumea încep să-ți inducă frica. Faptul că trebuie să respecți regulile.
 • Creativitatea este penalizată. Un copil care nu se poate concentra la o materie, dar în mintea lui se crează mii de conexiuni, este considerat de școala ca fiind idiot, cu o putere de concentrare limitată și i se pune un 4.
 • Notele. Sistemul de notare este o altă invenție de tip recompensă care te invață că facă faci ceea ce spun ei o să iei note mari. Luând note mari îți induc iluzia unui statut social înalt.
 • Părinții, din necunoștință de cauză, te îndrumă spre o un liceu, o facultate, un job și eventual spre o pesoana cu care să-ți faci o familie, pentru a fii în rândul lumii.
 • Ajungi la 70 de ani, dacă ai norocul să nu mori de la prea mult stres de vreo boală, sau de la mâncarea plină de substanțe toxice, cu o pensie de 1500 de lei și-ți inveți copii și nepoții să acționezele la fel ca tine, poate chiar mai bine.

 

Societatea funcționează astfel de la sine de milioane de ani. Deși imnul național ne îndeamnă să ne trezim, noi dormim de sute de ani. Într-un somn adânc, cu un sforăit răsunător. Orice încercare de trezire este privită ca o acțiune nebunească sau poate intră în categoria teoriei conspirației.

Societatea cu acest sistem funcționează de la sine, cu ajutorul oamenilor spălați pe creier. Știu, sună urât spus, dar acesta este adevărul. Creierul nostru este spălat de când ne naștem și deși eu realizez asta în foarte multe situații emoțiile mă țin ostatic și nu mă lasă să mă manifest așa cum sunt eu, cum vreau eu.

 

 

Frica. Sau cea mai inteligentă inventie a societății

 

Când spun frică nu mă refer la frica rațională, benefică, pe care am moștenit-o de la strămoșii noștri prin trasferul genetic, ci mă refer la frica fără o bază logică, spre exemplu:

 

 • Frica de a vorbi în public
 • Frica de a face ceva pe contr propriu
 • Frica de a cunoaște persoane noi
 • Frica de eșec, de reușită
 • Frica de a avea mulți bani și de a trăi la un nivel înalt

 

Toate fricile astea sunt frici care nu au sens, pentru că în spatele lor nu se află un eveniment ce îți poate distruge viața.

 

Cei care sunt în spatele acestui sistem, și chiar aș vrea să îi cunosc pentru că al lor creier și gândire este absolut fantastică, genială, sunt probabil cele mai luminate minți care au trăit vreodată, au inventat aceste tipuri de frici.

Societatea are nevoie de oameni care să se supună, să respecte toate regulile, să lucreze pentru alte persoane și să nu-și urmărească visurile. Deși am trecut de anii în care negrii erau sclavi pe plantațiile celor bogați, situația nu s-a schimbat.

Noi suntem în primul rând sclavii minții noastre. Sclavii fricii. Ne lăsăm controlați de emoții atunci când decidem și ne dăm un pas în spate atunci când urmează să facem ceva măreț.

 

 

 

Exercițiu practic. Cum scapăm de frică?

 

Teoria e teorie, dar cum o punem în practică? Cum nu ajungem acel Ion? Cum ne folosim de aceste cunoștințe pentru a face ceva cu viața noastră?

Ideea este că nu putem scăpa de frică așa dintr-o clipire. Creierul nostru este distrus de ideile false pe care societatea le-a aruncat acolo și de care noi ne ținem cu mare putere, țipând în gura mare că sunt adevăratate!!! Deși ele ne produc foarte mult rău, rău pe care nu-l realizăm, pentru că nu știm ce am putea deveni dacă nu ne-ar fi frică.

 

Însă îți propun: conștientizarea.

 

Conștientizează momentele în care frica pe care o simți nu-și are bazele în frica transmisă prin ADN de la strămoși. Când nu prezintă un pericol clar. Și decide să acționezi, în pofida fricii.

Simplu. Știu că poate te aștepți la ceva mai mult de atât, dar atât îți trebuie. Acționează chiar dacă simți frica.
Ăsta zic eu că este, dacă vrei, secretul pentru a ieși din acest sistem și pentru a putea să-ți manifești personalitatea unică și pentru a putea să fii excepțional și nu mediocru.
Acum pe final de articol te invit să asculți cu mare atenție versurile lui Lennon. Descriu perfect ceea ce vreau eu să trasmit aici:

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: