10 Lucruri Pe Care Oamenii Foarte Inteligenti Le Fac

Printre articolele mai lungi și adânci prefer să mai scriu și articole ușor de digerat, care să ajungă la cât mai multe persoane. Pentru că știu că vrei să crești pe zi ce trece din ce în ce mai mult vreau să-ți prezint 10 lucruri pe care oamenii foarte inteligenți le fac.

1. Pleacă de la ideea că totul este ușor

Nu este vorba neapărat de o încredere foarte mare în ei, ci pleacă de la ideea că totul este ușor. Atunci când am început să citesc cartea lui Sigmund Freud despre psihologia viselor am fost fascinat pentru că aborda un subiect, pe care eu nu îl puteam înțelege, într-un mod simplist. Toate asocierile, corelațiile și exemplele erau clare și simplificate, dând dovadă că nu a abordat această problemă cu ideea: este foarte greu, ci cu ideea: totul este ușor, doar că trebuie să investesc timp pentru a înțelege conceptul respectiv.

2. Își prețuiesc timpul

Știi oamenii care stau la coadă pentru ceva gratuit? De fapt, ce aceștia nu realizează este că nimic nu este gratuit, pentru că plătim în timp. Până și tu când citești acest articol învestești câteva minute pentru dezvoltarea ta personală. Acei oameni care stau la coadă 3 ore pentru a salva 5 lei, sunt oameni care nu își valorifica timpul. Oamenii inteligenți pun mare preț pe timpul lor, pentru că realizează că timpul este cel mai important activ pe care îl dețin, cel mai valoros. Pentru că este limitat și ireversibil.

3. Termină tot ce încep

Perseverență într-un cuvânt. Mulți dintre oamenii de succes pe care îi cunosc termină proiectele pe care le încep, și nu numai că le termină, dar fac și o treabă excelentă. Pentru că realizează că detaliile contează. Realizează că pentru a face un lucru într-un mod calitativ nu îl poți face în fugă, ci este necesară destul de multă muncă, dedicație, perseverență și finalizare. Nimeni nu te plătește pentru câte ore muncești, ci pentru ce produci în acele ore.

4. Realizează cât de puține știu

Pentru că viața este un drum. Învățarea este permanentă și nu se termină odată cu terminarea facultății, ci abia atunci începe (poți da share la propoziția asta pe Facebook *pentru că este foarte tare*). Învățarea este permanentă și oricât de multe știi tot poți învăța și mai mult. Nu se termină niciodată și oameni inteligenți sunt entuziasmați de acest lucru, sunt curioși și dornici să descopere ce altă lume se află dincolo de ceea ce ei văd.

5. Uită tot ce știau

Este un concept foarte interesant, pe care l-am descoperit acum ceva timp când cercetam ceea ce fac oamenii inteligenți iar un răspuns mi-a captat atenția. Oamenii foarte inteligenți realizează că laptop, telefon, ceas, sunt pur și simplu concepte. Astfel privesc lumea cu alți ochi, realizează că tot ceea ce îi încojoară sunt pur și simplu invenții. Realizează că norii se numesc așa pentru că noi i-am denumit așa, nu pentru că așa se numesc ei. La ce îi ajută asta? Îi ajută să realizeze că tot ceea ce cred despre ei, tot ceea ce îi limitează, sunt pur și simplu iluzii ale minții. Îi ajută să concepă lucruri noi. Să creeze. Să facă o lume din ce în ce mai bună.

6. Citesc foarte mult

Nu cred că am văzut pe cineva foarte inteligent care să nu citească foarte mult, pentru că în cărți găsești rezolvările la multe dintre problemele pe care le poți avea. Ai probleme cu încrederea, citește o carte, ai probleme cu banii, citește o carte depsre asta și pune în practică informațiile de acolo. Nu există problemă care nu poate să fie rezolvată și oamenii inteligenți știu acest lucru, din acest motiv citesc atât de mult. Citește, citește, citește!

7. Se înconjoară de prieteni și mai inteligenți

Oare ce ai alege între o cameră plină de oameni mai puțin inteligenți ca tine sau plină de oameni care sunt mult peste nivelul tău de inteligență? Îți spun eu ce ar alege oamenii foarte inteligenți, varianta a 2-a! Oamenii inteligenți își creează relații cu oamenii de la care au ce învăța, cu oameni și mai inteligenți decât ei. Așa se dezvoltă. Așa se creează acele masterminds, adică grupuri, exact cum este Incubatorul de lectură, unde ne unim mințile pentru a înțelege mai adânc diverse concepte și pentru creea lucruri frumoase împreună.

8. Sunt foarte concentrați

Intră foarte ușor în starea de flow, starea de concentrare absolută. Chiar citeam un interviu cu inventatorul Spotify, Napster și co fondator Facebook și omul spunea că lucrează undeva la 15-18 ore pe zi și doarme doar 3-4 ore. Atunci când se concentrează asupra unui lucru în jurul lui casa poate să se prăbușească, pereții să ia foc, să vină o tornadă, el tot nu se ridică de la masa de lucru. Pentru că realizează că doar prin muncă foarte concentrată poți să creezi lucruri de care oamenii să se bucure.

9. Își lasă ego-ul la intrare

Un alt interviu pe care l-am urmărit cu fondatorul Tesla, Paypal și o altă companie de energie alternativă destul de uriașă, spunea că atunci când lucrează la un proiect se întâlnește cu grupul său de mastermind (un fel de Incubatorul de lectura) și îi roagă să îi dea cel mai negativ feedback din lume. Apoi ia acest feedback și nu îl aruncă la coș, ci construiește cu ajutorul lui. Acesta a supus ca este cel mai valoros sfat pe care ar putea să-l dea cuiva: să țină cont de acest feedback constructiv (negativ).

10. Investesc in interiorul lor

Nu neapărat în lucrurile care se văd, pentru că după cum spuneam atunci când mergi pe stradă nu se vede că ai citit toate oprele lui Freud, dar atunci când porți o haină scumpă se vede. Oamenii foarte inteligenți investesc mai mult in interiorul lor (deși nu își neglijează exteriorul). Își cumpără cărți, participă la tot felul de cursuri care să îi ajute să-și rezolve problemele sau să se dezvolte, am uitat să spun de citit? Foarte mult? Foarte, foarte mult? Oamenii inteligenți realizează că investiția în cunoaștere este cea mai valoroasă investiție, pentru că dacă-ți perzi toată averea, casa, familia, tot și rămâi în stradă, ai încă un activ uriaș: mintea ta. Mintea ta, în care ai investit, este dispusă să lucreze pentru tine 16 ore pe zi, pentru a putea să te aducă unde vrei. Important este să o hrănești așa cum trebuie și să o pui la treabă.

Sper că ai obținut valoare de pe urma acestui articol și îți mulțumesc pentru timpul acordat. Sunt curios dacă mai știi alte lucruri pe care oamenii inteligenți le fac și am să te rog să le notezi în secțiunea de comentarii!

Multumesc!

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: