Cum Sa-ti Atingi Toate Visurile! Dar Mai Intai, De Ce?

Adevărul este că oriunde te-ai duce, tot aici ești. Te-ai gândit la asta până acum?  Confucius a spus-o prima dată. Oare ce a vrut să spună? Oare ce vrea să însemne? Și ce trebuie să învățăm din această propoziție simplă dar care cu singurață o să te pună pe gânduri? Asta vom afla acum…

Oriunde te-ai duce, tot aici ești înseamnă pentru mine mai multe lucruri, ca de exemplu:

  • oriunde te-ar duce viața, rămâi tot tu
  • oricât de greu îți este acum, o să treci peste și tot aici vei rămâne
  • nu trebuie să-ți schimbi principiile, gândurile
  • atunci când lucrurile merg prost sau bine, realizează că sunt efemere și astfel încercă să nu te atașezi de ele
  • și în concluzie: tot ceea ce s-ar întâmpla cu tine, toate lucrurile prin care treci, nu au valoare. Ești sus, puternic, conștient și stai undeva deasupra privind din cer aceste lucruri minuscule, indiferent cât de mari par, sunt doar fum și oglinzi, o iluzie a minții… nimic mai mult.

 

Să nu uităm că viața nu este o destinație, un loc în care trebuie să ajugem altfel nu vom putea fi fericiți.

Să nu uităm că putem obține tot ceea ce ne-am dorit dacă ne oprim, ne calmăm mintea prin meditație și observăm cât de multe avem deja, practicând recunoștința zilnic, privind astfel evoluția dintr-o altă perspectivă, mult mai sănătoasă, fără atașamente față de viitor și resentimente față de trecut, pur și simplu prezenți, acum, aici… în cel mai important și singurul moment care există: momentul prezent.

Vreau să închei acest articol cu o poveste reală care o să-ți răspundă la multe întrebări, o să-ți ofere sper pacea și calmul interior de care simt că ai nevoie în această era a vitezei, agitației și a superficialității.

 

Un om, de vârstă asemănăntoare cu a ta, căuta sensul vieții. Căuta fericirea, abundența materială, căuta de fapt liniștea pe care mulți sperăm să o obținem după 50 de ani de muncă, adică la pensie.

În drumul său se întâlnește cu un om mai în vârstă, ce avea 70 de ani. Îl întreabă, dorind să afle secretul vieții și să obțină succesul: cum să fac? 

Bătrânelul îi spune o poveste:

Atunci când era tânăr, la fel ca tine a urmat o perioadă lungă de studii. Le-a terminat cu succes și s-a angajat. Plăcerea pe care o simțea atunci când pescuia și când era cu familia lui era ceva incredibil. Însă, și-a spus că trebuie să obțină mai mulți bani, să-și facă o carieră, un nume, să obțină independența financiară, să fie un om de succes, așa cum societatea arată că un om de succes este.

A pornit spre drumul lui, la fel cum și tu ai pornit spre al tău. Cu mult entuziasm, sperând la o zi mai bună, undeva în viitorul apropiat.  S-a angajat la o firmă, a muncit din greu ani de zile până când a fost promovat. De acolo a muncit și mai tare și a mai fost promovat o dată. Până când a ajuns, după o muncă de 20-30 de ani să facă parte din consiliul de administrație a acelei mari întreprinderi. A mai lucrat ceva ani și a ajuns directorul companiei.

La 65 de ani câștigă zeci de milioane de dolari pe an, avea putere, influență și s-a decis să mai lucreze încă 5 ani. La 70 de ani s-a oprit. Avea tot ce-și putea dori un om.

Așa că într-o dimineață s-a trezit, s-a spălat pe față, și-a îmbățișat familia și a plecat să pescuiască. Să facă de fapt ceea ce iubea. Plin de pace, liniște și fericire. În drumul său un tânăr l-a oprit și l-a întrebat cum să fac? Cum pot ajunge să obțin succesul, ca tine?

Abia atunci bătrânelul și-a dat seama de un lucru fascinant, atunci l-a lovit, atunci lacrimi au început să curgă pe fața sa și cu vocea tremurândă i-a răspuns omului care dorea să știe cum să obțină succesul, că de fapt el: a muncit 60 de ani pentru a obține ceea ce putea obține și atunci adică pacea, liniștea și bucuria pe care o simțea atunci când pescuia…

 

Nu mai vreau să adaug nimic, vreau pur și simplu să te las pe tine să internalizezi această poveste în speranța că o vei aplica și că vei trage anumite concluzii din ea, pentru că, nu uita:

Oriunde te-ai duce, tot aici ești…

 PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: