Cum Te Poate Ajuta Televizorul Sa Fii Mai Inteligent? Închide-l!

p
În camera de unde îți scriu acum am o masă, așezată la geam, așa cum vezi în fotografia de mai sus, iar în spatele meu am un televizor. Mă uit spre acest televizor ori de câte ori trec pe lângă el și ies pe ușă. Stă acolo de ani buni și s-a pus praful peste el.

Nu l-am mai deschis cred că de peste trei ani și consider că a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat cu viața mea.

Astăzi vreau să-ți povestesc despre efectele televizorului asupra rezultatelor tale și care sunt avantajele care rezultă atunci când praful se va pune și pe televizorul tău.

1. Ce promovează media?

Hai să-ți spun cum funcționează media, după lungi discuții cu oameni din TV. Media promovează în mare parte ceea ce vinde, pentru că vor rating, pentru că acest rating se traduce prin contracte mari de publicitate, ceea ce înseamnă pentru ei mulți bani.

Testând și tot testând au descoperit că mai mult oamenii se uită la manele, știri cu accidente și violuri și emisiuni care să ne facă să râdem prostește.

Televizorul a fost construit pentru un singur public: cel needucat.

  • Pentru că acest public, nu își permite o vacanță, așadar la televizor se dau imagini cu o vacanță.
  • Pentru că acest public nu are acces la cele mai mari bogății ale lumii, din acest motiv cele mai vizionate show-uri tv sunt reality show-urile, unde se prezintă viața vedetelor autohtone.
  • Pentru că există din această pătură socială oameni care nu au văzut marea de zeci de ani, așa că acolo se pun reportaje cu marea.
  • Pentru că acest public nu are gusturi rafinate, iar acolo TV-ul nu face decât să ofere consumatorilor ceea ce cer, muzică cu versuri fără sens și alte genuri muzicale pe care cei mai inteligenți nu le ascultă.

Așadar, dacă te uiți la televizor, exceptând cele 2-3 posturi unde se mai dau lucruri interesante (din ce mi-au spus prietenii) atunci cel mai probabil faci parte din zona mediocră a societății: cea care moare de foame, are un salariu de 800 de lei pe lună și se plânge că viața e grea și că muncește mult mai mult decât alții.

2. Ce se întâmplă dacă te uiți prea mult la tembelizor?

Te tâmpești.

Și nu te tâmpești instant, ci în timp, fără să-ți dai seama.

Îmi cer scuze că ți-o spun direct, însă îți vreau binele și nu vreau să ajungi un mare tâmpit care nu face nimic cu viața lui.

Televizorul te tâmpește și te face să te simți în următoarele moduri:

  • Prost. Pentru că acolo dacă te uiți foarte mult timp la televizor n-ai timp să citești sau să experimentezi, care sunt de fapt principalele unelte care te ajută să crești și să fii deștept.
  • Sărac. Pentru că vezi cum se vorbește de milioane de lei în timp ce tu abia poate ai bani să-ți plătești cheltuielile.
  • Fricos și supus. Pentru că vezi sute de accidente, violuri, crime, împușcături, toate nenorocirile din lume, care îți demonstrează cât de periculoasă este lumea și cât de frică ar fi indicat să-ți fie.
  • Îndoctrinat. Pentru că acolo se promovează constant idei de genul: “cei care sunt bogați sunt hoți sau curve și o să intre la pușcărie, cei care sunt săraci sunt sinceri” care nu te ajută și te fac să rămâi la același nivel toată viața.

Pe scurt, televizorul te tâmpește și te faci să te comporți, scuză-mă că o zic, la fel ca mare parte din populația României. Te face să îi înjuri pe cei care au succes, să îi invidiezi, să îi urăști, să îi critici, când de fapt aceștia ar fi indicat să te motiveze să faci ceva cu viața ta, nu să te facă mai trist și supărat “pă viață”.

3. Ce să faci?

Cum am scris și acum ceva timp pe profilul meu (dacă vrei să privești lucruri folositoare urmărește-mă apăsând aici):

“Vrei o lume mai fericită?

Nu mai asculta știrile și toate nenorocirile care se întâmplă. Nu mai da vorba mai departe dacă e ceva negativ. Nu-ți mai încărca mintea și memoria cu toate dezastrele. Nu te mai uita la povești de eșec.

Vrei o lume mai fericită?

Dă mai departe știri pozitive, vorbește tot timpul despre lucrurile ce s-au întâmplat în bine, încarcă-ți mintea cu povești de succes, alege să ai alături de tine oameni exemplu, remarcabili, care au reușit chiar dacă au trecut prin momente grele.

Vrei o lume mai fericită?

Totul pleacă de la ceea ce accepți să pui în creierul tău. Alege dieta corectă pentru creier și în timp totul se va schimba în jurul tău.

Este pentru binele tau.”

Consider că asta ar fi indicat să te facă să realizezi de ce trebuie neapărat să renunți la televizor și să lași praful să se pună pe el.

Pentru că ne dorim o țară de elite și oameni care să facă lucruri remarcabile cu viața lor, nu o țară de proști, îndoctrinați, fricoși și săraci cu duhul apoi financiar.

Ne dorim o țară de exemple, pentru că avem potențial. Doar că ne irosim acest potențial uitându-ne în fiecare zi la televizor în loc să citim o carte.

Îmi pare rău, dar… am dreptate.

Scuze că o zic pe bune, însă mă deranjează să văd oameni inteligenți cum se îndobitocesc doar pentru că nu au răbdare să cumpere o carte și să o citească, dar au energie să privească la tembelizor cinci ore pe zi.

Stai liniștit, nu sunt aici să mă fac plăcut, nu trebuie să-ți placă de mine, ci doar să te motivez să nu mai fi leneș cu viața ta.

Pentru că este viața ta până la urmă și nu cred că dorești să-ți bați joc de singura șansă pe care o ai.

Dacă așteptai un semn să închizi televizorul și să citești o carte, acesta este semnul.

Lasă praful să se pună și pe televizorul tău și trimite acest articol prietenilor tăi, care încă își pierd viața în fața unui tub luminos. Poate așa îi facem să se trezească la realitate.

Cu drag,
Cristi

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: