Tu Pe Ce Drum Esti Acum?

image
Vreau să te port printr-o călătorie care să te facă să-ți dai seama dacă lucrurile pe care le faci acum sunt cele pe care ți le dorești a le face cu toată inima sau este un drum pe care-l parcurgi doar pentru că așa ai fost instruit, manipulat, influentat de societate, părinți sau profesori.

Sper să fie o călătorie interesantă, grea sau frumoasă, important este să te trezească la realitate.

Început de drum

Vreau să-ți imaginezi în momentul în care te naști cum te ridici după ceva timp în două picioare și privești în zare.

Poți să vezi destul de departe, mintea nu îți este încă încețoșată de gândurile, limitările sau credințele false despre viață ale oamenilor din jurul tău.

Așa că te uiți în depărtarea ta și vezi un milion de drumuri, un milion de căi prin care poți să pășești prin viață, însă nu ai încă înțelepciunea și puterea de a o face, așa că începi să nu te mai gândești la asta și lași lucrurile să vină de la sine, îi lași pe cei mari, pe părinți, să decidă pentru tine.

Anii trec și mai crești puțin, acum ești în școala generală și mintea-ți este modelată în fel și chip de acei profesori care fac o treabă foarte bună cu tine.

Te învață să te supui, te învață să stai la rând, te învață că ești la fel precum toți ceilalți și te mai învață și că succesul vine dacă memorezi lucruri și execuți comenzi.

Încă o dată te întorci cu spatele la casă și vezi tot aceleași drumuri, acum însă sunt mai puține.

Nu mai sunt chiar milioane, sunt câteva sute.

Însă renunți la a alege ceva pentru că nu știi încă ce ar fi bine să faci cu viața ta și îi lași pe cei mai mari să decidă.

Mai trec ceva ani și acum ai terminat facultatea. Pășind de pe treptele facultății și îndreptându-te spre “lumea reală” așa cum ți-au spus părinții tăi, te mai întorci încă o dată și privești.

Acum treburile sunt mult mai simple, sunt două drumuri.

Unul foarte aglomerat pe care toată lumea îl alege. Acolo poți să vezi mașini stând la coadă, claxoane, țipete, oameni grăbiți la costum, cu cravata care îi strânge de gât, oameni cu genți de piele, oameni care sunt fugăriți de deadline-uri și de target-uri care nu le dau pace.

Al doilea drum, mult mai liber. Doi, trei oameni pe un hamac, lucrând de la un laptop, alte persoane pe o scenă inspirând un public, vreo cinci artiști nebuni care pictează de dimineața până seara, un tip cu părul lung care compune muzică, un alt nebun, tuns scurt și cu ochelari, care scrie toată ziua în fața unui ecran.

Acel drum este mai liber, cu mult prea puțini oameni.

Pare totul mult mai degajat, parcă imaginea este dintr-un film american plin de opulență, lux, abundență, fără stres, deadline-uri, target-uri de îndeplinit, totul bun și frumos.

Momentul în care cele două drumuri se întrepătrund

Toată ideea cu aceste două drumuri este că la un moment dat se întrepătrund.

-“Cum?”, te întrebi.

-Îți spun deși poate să fie un adevăr care să doară, însă s-ar putea să te facă să-ți schimbi viața și să faci ceea ce ai fost dat pe acest pământ să faci, să împărtășești din acel ceva special pe care doar tu îl ai cu oamenii din jurul tău.

Drumurile se întâlnesc într-un punct.

Punctul acela este momentul în care îți dai seama că oamenii din drumul aglomerat, toți, lucrează pentru cei din drumul relaxat.

Toți cei de acolo, acei mulți, turma, majoritatea, mediocritatea, nu au un vis anume, nu știu ce vor să facă cu viața lor pentru că nu s-au întrebat niciodată și nu au avut curajul să-l urmeze dacă au aflat totuși răspunsul, toți acei oameni nu lucrează pentru visul lor, lucrează pentru visul celor din drumul mai puțin aglomerat.

Adevărul este că dacă nu o să alegi să-ți urmezi visul, cineva o să te angajeze să-l ajuți să-și urmeze visul său.

Drumul mediocrității nu duce nicăieri

O altă problemă este următoarea.

Momentul în care te vei uita cu mai multă atenție pe drumul cel mai aglomerat, acolo unde o să găsești toată turma, o să realizezi că nu duce nicăieri. Este un drum blocat.

Mulți oameni au mers și au ajuns la capăt, însă nu au spus nimănui, pentru că le-a fost frică să nu se prindă nimeni câte decizii greșite au luat din frica de a schimba ceva, aplicând scuza timpului, banilor sau încrederii în sine.

Drumul pe care majoritatea merg, nu duce nicăieri. Este blocat.

Ieșirea din drumul mediocrității

Vestea bună este că are doar o ieșire. Ieșirea este chiar intrarea. Însă mulți nu o să aibă curajul să recunoască faptul că în toți acești ani au mers pe un drum greșit, în economie îi spune sunk costs, și o să meargă și meargă fără să ajungă undeva.

Însă momentul în care realizezi că ai greșit, că ești pe un drum prost, un drum spre care ai fost îndreptat de societate, părinți și profesori, este momentul în care spui:

“Oare ce fac cu viața mea? Vreau ca toată viața să mi-o irosesc pe un drum fără de sfârșit sau vreau să construiesc o lume mai frumoasă pentru mine și pentru toți acești oameni?”

Momentul în care îți dai seama de asta, te dai din calea ta și îți dai voie să trăiești așa cum ți-ai propus.

Este momentul în care ieși din drumul cel aglomerat, deși toată lumea se uită la tine ciudat, cu respect, pentru că ei nu au curajul să o facă, cu invidie pentru doza de nebunie care-ți trebuie să nu te conformezi și cu admirație pentru că tu ai realizat și recunoscut că acel drum nu te va duce nicăieri. Acel moment o să te elibereze.

Ești pregătit pentru o viața așa cum ți-ai dorit?

Întreabă-te în primul rând pe ce drum ești și dacă acesta va duce undeva sau este drumul pe care majoritatea pășesc.

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: