Unde Sta Ascunsa Fericirea? 3 Locuri Unde O Sa O Gasesti

cristi_stefan_in_cautare_fericirii_cum_sa_fiu_fericit
6:30, alarma telefonului sună. Te trezești din somn, cu același sunet familiar care te deranjează în fiecare dimineață. Te speli, te îmbraci, mănânci și ieși pe ușă.

Ajungi la metrou. Scoți cartela din buzunar, te plângi pentru că prețurile s-au mărit, dar treci repede peste, pentru că nu mai poți schimba nimic. Aștepți metroul. Este plin.

Mii de oameni pleacă spre același loc în fiecare dimineață, adormiți, supărați, veseli, entuziasmați de cana bună de cafea pe care au băut-o de dimineață sau supărați pentru că dresul a început să se rupă.

Ajungi la serviciu. Pui cartela și intri. Te așezi la birou și te scufunzi în marea de acte, to do-uri, dead line-uri care vin spre tine cu o viteză ucigătoare.

Faci asta zi de zi. 5 zile pe săptămână. De mulți ani. Aștepți cu nerabdare sfârșitul de săptămână pentru a putea să uiți de serviciu, să te relaxezi, să ieși la cumpărături.

Căutând ceva anume.

Căutând iubirea celor din jurul tău. Căutând aprecierea. Căutând statutul social. Căutând ceva mai mult decât simți că ești.

Pentru că lucrurile pe care le faci zi de zi te transformă. Ești ceea ce faci zi de zi și nu-ți convine, nu te face fericit, te face să te simți mizerabil.

Apoi, deschizi Facebook-ul și îți sare în ochi o întrebare, o întrebare la care te-ai mai gândit, o întrebare al cărui răspuns ai vrea să-l știi și să începi chiar acum să-ți transformi viața.

Întrebarea sună cam așa: Unde stă ascunsă fericirea?

Nu sunt multe locuri în care fericirea poate sta ascunsă însă nu stă în niciun caz într-unul dintre următoarele elemente:

  • un job pe care-l urăști și la care trebuie să te duci zi de zi
  • pauza dintre ora 12:30 și 1, atunci când ai voie să te relaxezi puțin, dar nu ai timp să o faci
  • hainele pe care le cumperi la fiecare salariu, dintr-un mall
  • mașina scumpă pe care o ai sau urmează să o cumperi în leasing, pe mulți, mulți ani, vânzându-ți libertatea pentru un lucru care te va face să pari mai bogat
  • mai multe din orice lucru material expus în vitrinele luminoase, care ne sug de energie și ne atrag, manipulează și influențează să credem că avem nevoie de noul telefon, noul ceas super-deștept, noua jucărie electronică, promițându-ne imposibilul.

Fericirea nu stă ascunsă acolo. Așa că oprește-te din căutat. Oprește-te chiar acum. Pentru că oricât de mulți bani ai cheltui în zonele respective, oricât de mult timp ai pierde, oricât de multă energie vei investi, niciodată nu o să fii fericit având mai mult din lucrurile de mai sus.

Știind acum ce nu ar fi indicat să facem, hai să vedem și ce ar fi indicat să facem pentru a găsi fericirea care stă ascunsă… fix sub nasul nostru.

Unde stă ascunsă fericirea?

Stop căutării. A venit momentul în care să-ți arăt exact unde o găsești. Acceptă, înțelege și încearcă pe pielea ta, nu mă crede pe cuvânt, nu vreau să-mi dai dreptate, vreau doar să fii fericit.

Iată unde am descoperit că stă ascunsă fericirea și nu se lasă atât de ușor găsită.

1. Fericirea stă ascunsă în progres.

Ai auzit vreodată un om să spună “gata, am destul, nu mai vreau să învăț, nu mai vreau să contribui în lume, nu mai vreau să am mai mulți bani și mai mulți prieteni. Mă opresc aici!”?

Nu. Și nu pentru că suntem lacomi, ci pentru că fericirea vine din progres. In momentul în care realizezi asta, te eliberezi. Îți permiți să crești infinit. Îți permiți să te bucuri chiar acum, de fiecare cuvânt pe care-l citești, de fiecare lucru nou pe care-l asimilezi, de fiecare descoperire și fiecare treaptă pe care o urci în evoluția ta.

Fericirea stă ascunsă în progres. Nu în mai mult sau în mai puțin, nu în haine sau gadget-uri, nu în ore peste program, nu în timpul liber dintre vineri și duminică.

2. Fericirea stă ascunsă în contribuție

Să presupunem că ai deja 1 miliard de euro. Ce vei face cu ei? Ok, o mașină, o casă, multă șampanie pe un iaht, un elicopter, un vapor, o insulă privată.

Bun, ți-au mai rămas vreo 400 de milioane. Ce vei face cu ele?

Abia atunci îți dai seama de adevărata natură umană. Ne-am născut și suntem aici din mai multe motive, însă unul cel mai important este contribuția. Ce faci tu pentru a îi ajuta pe ceilalți să aibă o viață atât de bună sau mai bună, cum ai tu? Observă că am spus în primul rând să te ajuți pe tine, apoi pe ceilalți. Pentru că altfel te vei pierde.

Fericirea vine din contribuția pe care o aduci în lume. Din plusul de valoare. Din inovația pe care o construiești. Din acel lucru, de care te îndrăgostești și îl lași să te ucidă, așa cum spunea Bukowski în celebra sa sintagmă: “find what you love and let it kill you.”

3. Fericirea stă ascunsă în iubire

Momentul în care atingi un anumit nivel de fericire realizezi că ești capabil să iubești. Realizezi că cei care nu știu să iubească, nu sunt răi, ci pur și simplu nu au ajuns să înțeleagă că noi nu suntem în război unul cu altul, ci suntem într-o legătură foarte puternică.

Momentul în care realizezi că există o stare, iubirea, care transcede dincolo de ego-ul tău, este momentul în care te conectezi cu una dintre cele mai puternice forțe din univers, iubirea pentru cineva mult mai important decât tine, iubirea pentru ceilalți.

Însă cu iubirea e treabă complicată, pentru că dacă nu te iubești pe tine în primul rând, descoperind ce poți să schimbi și ce poți accepta la tine, atunci iubirea pentru ceilalți va fi în zadar.

Oprește-te din căutat și o să te găsească!

Așa că oprește-te din căutat și transformă-te pe loc în ceea ce ți-ai dorit să fii, doar prin simpla decizie de a te concentra asupra celor trei elemente de mai sus.

Acționează zilnic, cu acestea în minte, și o să vezi cum viața ta se schimbă total și devine mai fericită.

Pentru că un om remarcabil este un om care găsește fericirea din evoluția permanentă și infinită, din contribuița sa în lume și dimensiunea cu care iubește.

Ești un om remarcabil, comportă-te ca atare!

Cristi F. Ștefan

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: