7 Persoane pe care le Iubesc si pentru care sunt Recunoscator

 

Acum câteva zile mi-a venit în minte o întrebare, inspirat fiind de ceea ce a spus Pera în acest video, aceasta fiind: ce aș face dacă aș mai avea 6 luni de trăit? și chiar este un stil de viață interesant care merită experimentat, să-ți trăiești viața din 6 în 6 luni.

Prima acțiune care mi-a venit în minte a fost să scriu un articol, în care să vorbesc despre presoanele care sunt, sau nu mai sunt, în viața mea, pe care le iubesc și pentru care sunt recunoscător că le-am întâlnit. La final o să vă vorbesc puțin despre cele mai importante persoane din viața mea, am dorit să le păstrez pentru final.

 

1. Bunica mea…

 

…care din păcate nu mai este printre noi și de multe ori mă gândesc cât de mult mi-aș dori să mă vadă acum, să vadă ce fac, să vadă că eu, copilul tembel, agasant, isteric, neastâmpărat de atunci s-a transformat în omul de acum.

 

De la ea am învățat ce înseamnă loialitatea și bunătatea oferită fără a vrea ceva în schimb, pentru că zi de zi, mai mult de 10 ani, venea la mine în fiecare dimineață, îmi aducea pâine caldă și avea grijă de mine. Eu însă neastâmpărat și bezmetic cum eram atunci nu mă purtam chiar așa de frumos cu ea, dar sunt sigur că știa că o iubesc și că o prețuiesc.

 

Momentul în care am aflat că a doua zi nu mai urmează să vină la mine a fost cel mai trist moment din viața mea, luni de zile nu am putut să plâng și parcă ceva în mine s-a schimbat. Acum când scriu acest rânduri pot să lăcrimez puțin, pentru că știu că am avut alături de mine un om care merita toată iubirea mea și că deși ea nu mai este aici au rămas multe lecții importante. M-a învățat să ofer oamenilor tot ce pot, să am grijă de ei necondiționat, să fiu loial, să îmi păstrez echilibrul și cel mai important că viața este scurtă, limitată și să mă comport ca atare.

 

 

2. Părinții mei

 

Aici nu vreau să spun tatăl sau mama, în orice familie există o competiție, acel pe cine iubești mai mult, ci prefer să îi menționez la un loc, deși de la ei am învățat lecții foarte diferite.

 

Îi iubesc pentru că tot timpul mi-au vrut binele chiar și atunci când eu am avut impresia că au ceva cu mine, m-au trimis să studiez, m-au încurajat, m-au susținut, mi-au ofer o copilărie fără lipsuri și momente pe care le prețuiesc și de care-mi aduc aminte și acum cu mare bucurie. Deși jucam Counter Strike 14 ore pe zi ei mă certau și nu mă lăsau să-mi pierd timpul în așa mod.

 

Amprenta părinților mei asupra mea sper că se vede, pentru că m-au invățat ce înseamnă cu adevărat motivația și ce înseamnă să pleci de la zero și să ajungi sus iar apoi să cazi la loc și să te scuturi și să te ridici în picioare ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cred că toți au trecut prin momente bune și momente rele, însă părinții mei au luptat pentru mine și toți banii și iubirea din lume nu are cum să răscumpere grija pe care ei mi-au purtat-o de-a lungul anilor. Eu îmi văd părinții ca pe niște luptători, în special pe tata, și pe mama ca un om puternic care nu arată când este jos.

 

Am învățat de la ei enorm, de la eleganța și felul în care este indicat să te prezinți în lume, la modul în care să te porți cu oamenii, cum să nu faci prea mare zgomot și să te concentrezi doar pe ceea ce faci tu și să faci foarte bine. Când eram mic mi-au tot stresat să citesc cărți, dar mie nu-mi plăcea însă ani mai trâziu am descoperit plăcerea pe care ei încercau să mi-o impună și mie. Atunci am înlocuit cele 14 de ore Counter Strike (1.6 pentru cunoscători, da aveam și config și jucam destul de bine) cu orele petrecute în cărți. Nu exagerat, dar încet-încet am început să prind această iubire față de cărți și de lecțiile pe care le poți învăța și aplica dintr-o bucată de hârtie care de cele mai multe ori costa până în 30 de lei.

 

Le mulțumesc pe această cale și le spun că ii iubesc sincer, pentru tot suportul oferit, fără de care clar nu aș fi ajuns aici. Am fost și sunt un norocos să îi am alături.

 

3. Profesorii

 

Deși am avut mulți profesori inteligenți, 3 s-au remarcat foarte mult în viața mea: doamna profesoara de română Avram din generală, profesoara de matematică din liceu doamna Angela și profesorul meu de economie din facultate Paul.

 

Oamenii aceaștia s-au remarcat pentru că au crezut în mine și au văzut în mine lucruri care eu cred că nu existau, dar mi-au dovedit contrariul. Profesora de română tot timpul m-a considerat un om inteligent, deși eu nu citeam cărți ci jucam Counter Strike, și m-a îndrumat spre teatru. În generală am jucat în câteva piese de teatru, chiar și pe o șcenă, din ce-mi aduc aminte era vorba despre Bubico, de Caragiale. Dânsa m-a învățat că un om care citește este cu mult mai bogat decât un om care nu citește și că inteligența este principala valoare după care lumea se ghidează, cel puțin lumea din care îmi place mie să fac parte.

 

A doua profesoară a fost profesoara de matematică, pentru că deși nu mă pricepeam la matematică mi-a plăcut foarte mult atitudinea ei dură, deși pe interior era și este un om tare bun. Probabil dacă mă duc să o vizitez acum nu o să mai știe cine sunt, dar chiar o să fac asta pentru ca eu știu cine este ea, și acum țin minte ultimele cuvinte spuse de aceasta, parafrazez pentru că nu mai știu exact: frica nu există. Așa ceva nu există pe lumea aceasta. Frica trebuie să vă iasă din cap, nu trebuie să fiți speriați pentru că nimic nu poate să vă oprească. Voi sunteți în control. Rușinea nu există. Nu există îmi este rușine, ci doar vreau să fac ceva și fac, punct! Rușinea și frica nu există.

 

Ultimului profesor care din păcate nu mai este printre noi i-am dedicat acum un an de zile un articol, pe care poți să-l citești aici.

 

 

4. Iulian Novac

 

L-am cunoscut pe Novacul cred că acum un an de zile și omul ăsta a adus în viața mea o valoare incredibilă. Acum este plecat la MindValley în Kuala Lumpur și l-am cunoscut atunci când el mi-a dat mesaj pe pagina de facebook și mi-a spus că vrea să ne vedem, că îl aduce și pe Soare și ieșim mai mulți să discutăm. Inițial i-am zis că am treabă, deși era doar o scuză pentru a nu mă vedea cu un om pe care nu-l cunosc. După câteva alte mesaje din partea lui am decis să ne vedem și prin el am cunoscut și îmi place să cred că mi-am format un anturaj de oameni foare tari, de la Octavian, la Hudi până la prietenul Adel.

 

De la Iulian am învățat foarte multe și nu știu ce aș putea să-i spun ca să realizeze cât de recunoscător sunt pentru că îl cunosc. Mi-a recomandat cărți, a stat cu mine ore în șir să găsim rezolvări la probleme, m-a ajutat cu elemente ce țin de marketing și vânzări și multe alte idei și sfaturi foarte bune.

 

 

Este un om incredibil și într-un fel îmi pare rău că a plecat de aici, deși vorbim pe Skype o dată la câteva săptămâni sau povestim prin mesaje experinețele trăite. I-am tot zis și i-am tot zis cât de recunoscător sunt pentru tot ceea ce face pentru mine, dar nu știu dacă o realizează.

 

Este un om foarte tare, un adevărat luptător, care mă inspiră prin acțiunile sale.

 

5. Adrian Soare

 

Adrian este omul care m-a motivat permanent și a reprezentat tot timpul pentru mine o sursă de inspirație. “Îl știu” pe Adi de pe vremea în care eram noi pe un mic forum și el împreună cu alte persoane precum: Pera, Daniel Zărnescu, Octavian, făceau tot felul de provocări interesante.

 

Însă a fost un moment în care mi-am dat seama cât de mult înseamnă această persoană pentru mine. Era un moment în care începusem să scriu pe site și plin de energie și entuziasm, tot scriam și scriam. Dar mă uitam pe statistici și aveam undeva la 10-15 vizitatori pe săptămână, dintre care unul cred că eram eu. La un moment am scris un articol și i-am trimis adresa lui Adrian, pentru a mă ajuta cu un share. A fost o încercare la nimereală, pentru că nu mai discutasem cu el, nu îmi era prieten, nu îl știam și nu prea cred că se băga el în seamă cu toată lumea, sau cel puțin așa mi-a dat impresia. În mintea mea era omul care a făcut zeci poate chiar sute de traininguri, adrian soare, succesdublu, toată lumea știa de el. Eu eram mic, Cristi F. Ștefan cu 10 vizitatori pe săptămână dar cu un vis măreț.

 

Însă printr-o minune el mi-a citit articolul, i-a plăcut, mi-a zis ceva de genul că am potențial și că să nu mă dau bătut, să tot scriu și din când în când o să-mi pună și el share. În momentul în care mi-a dat share, de la 5-10 like-uri pe pagina de facebook am ajuns la câteva sute bune. Însă s-a întâmplat ceva și mai incredibil, din moment ce el a dat share, o serie de alți oameni cu bloguri de ceva ani au început să dea share, printre care se numără: Gabriel Nechita, Cristian Ciuberea, Florin Rosoga, Ariel și multe alte persoane foarte cunoscute din zona dezvoltării personale. Articolul poți să-l citești aici, este articolul care a pornit totul.

 

De atunci mi-am cumpărat domeniu și am început să scriu din ce în ce mai mult, parcă totul avea un scop acum, parcă totul merita, pentru că nu mai eram citit de 20 de oameni, eram citit de 200. Atunci am înțeles că am șansa să fac ceva cu viața mea și mi-am promis ca zi de zi să lucrez la acest blog, la relația cu cititorii, să le ofer tot ce pot eu mai frumos, pentru că este o șansă unică în viață de a face ceva! De atunci nu m-am mai oprit.

 

Nu vă mai spun că el m-a inspirat să scriu și cartea Simplu, să alerg primul meu maraton, însă asta este o altă poveste. Îl admir, îl iubesc și sunt recunoscător pentru ca există în viața mea și cel mai probabil în viitorul apropiat s-ar putea să aveți multe surprize plăcute în combinația Adrian Soare și Cristi F. Ștefan, încă rămâne de văzut.

 

6. Ariel Constantinof

 

Pentru că deși nu cred că știe el a fost prima persoană care m-a validat și mi-a arătat că pot să scriu. Într-un moment i-am trimis un articol, să-l pună pe Motivonti. După zeci de refuzuri de la alte websiteuri m-am gândit să încerc și la Ariel. Acesta a fost de acord, deși articolul este dezastros. Nu știu cum de a acceptat, dar asta mi-a arătat mie că pot să scriu.

 

Îi mulțumesc pe acestă cale și îl admir pentru tot ceea ce face, douăzeci și ceva de ani și are firma lui de curierat, a construit o comunitate incredibilă de oameni și tot timpul face lucruri, nu stă o clipă. Și asta mi-a plăcut cel mai mult de la el, pentru că este genul de persoană care acționează mai mult decât vorbește și atunci când i-am spus: hai să facem o aplicație web-based deși suna nebunesc, a acceptat, până la urmă nua ieșit nimic dar am încercat și am rămas cu ceva lecții.

 

Am colaborat cu el și voi colabora și pe viitor, pentru că-mi place că la o vârstă așa de mică a reușit să facă atât de multe lucuri, și este prea modest să o realizeze și să accepte, asta vă zic pentru că îl cunosc de ceva vreme.

 

7. Voi

 

Am zis că la final o să las cele mai importante persoane din viața mea.

Cu riscul de a părea exagerat, voi sunteți cei mai importanți și vă zic și de ce: pentru că îmi permiteți, mă susțineți și vă folosește ceea ce eu fac. Un lucru incredibil pentru mine. Nu știam că pot să ajut oameni prin vorbele mele, să inspir oameni la schimbare să îmi citească cartea și să-mi spună că au învățat enorm. Reacția mea la fiecare mail și mesaj de mulțumire este încă: cine eu? Chiar fac asta, chiar ajut pe cineva? Nu-mi vine să cred. Încă nu-mi vine să cred și sper să-mi păstrez această atitudine toată viața mea, pentru că încerc să mă feresc de bombastic, de titluri și după cum am mai spus prefer ca relația dintre mine și cititori să fie una de prietenie, nu de superioritate.

Mulțumesc pe această cale celor mai importante persoane din viața mea și îmi doresc pe viitor să cunosc și mai mulți oameni care să mă inspire prin faptele și vorbele lor. Sunteți și rămâneți o sursă de inspirație permanentă în viața mea și vă mulțumesc că existați, fără cei de mai sus, eu aș fi fost un zero.

 

Cu multă iubire,

Cristi F. Ștefan

 

Am o întrebare pentru mine, care sunt cele mai importante persoane din viața ta și de ce? Ce ai învățat de la acestea? Abia aștept să citesc comentariul tău!

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: