10 Lucruri Pe Care Sa Le Faci In Viena (Ghid De Calatorie)

12790947_10153934438505902_8104075636799142713_n
Salutare, om frumos! Tocmai ce m-am întors (ieri) din Viena, capitala Austriei, unde m-am simțit excelent și de unde am venit cu foarte mare inspirație și m-am gândit să-ți ofer din călătoria mea și ție câteva idei de lucruri pe care să le faci în Viena.

Deși am fost plecat aproximativ 10 zile sunt foarte multe locuri de vizitat în Viena, așadar voi nota aici pe cele mai importante pe care eu le-am văzut și care chiar cred că merită să le vezi, cu siguranță mai există și altele însă vei avea nevoie de mai multe zile.

Fără alte explicații și introduceri plictisitoare, hai să-ți spun ce nu trebuie să ratezi în Viena.

1. Vizitează apartamentul lui Sigmund Freud

De mult mi-am dorit să ajung la casa lui Sigmund Freud, să văd unde a trăit, cum a trăit și unde făcea consultațiile cu pacienții săi. Fiind pasionat de psihologie și de lucrările sale, a fost un vis devenit realitate pentru mine.

1

Aveți în poza de sus stânga intrarea în casa lui, în dreapta se vede la primul etaj, unde sunt luminile aprinse, apartamentul unde a locuit.

Mai jos, în stânga, valiza cu care călătorea și pe care erau inscripționate inițialele sale S.F.

Și ultima poză este oglinda primită cadou de la soția sa, în care se uita în timp ce stătea la birou și studia.

A fost o experiență fascinantă tot citind descoperirile sale, mi-am dorit să aflu mai multe și să văd cum a trăit și cum arăta cabinetul său din Viena.

2. Bea o cafea și mănâncă un tort Sacher la Cafe Central

2

Dacă tot ai văzut cum trăia Freud, eu zic că pasul următor este să vezi unde mânca și bea cafeaua. Da, pe bune.

Este un loc plin de istorie, cu o atmosferă boemă și caldă. Îți recomand o cafea, deși nu a fost chiar excelentă, locul a fost în sine genial. Pentru că-ți poți imagina cum Freud venea și mânca prânzul, cum se bucura de o cafea sau de un tort.

Îți recomand deserturile, au fost foarte bune, eu am testat celebrul tort Sacher și o plăcintă cu mere și înghețată, pe care o recomand din tot sufletul.

Cafe Central, una dintre cele mai vechi cafenele din Viena, deschisă în 1876, unde Sigmund Freud venea să mănânce, este un loc pe care nu ai cum să-l ratezi.

3. Vizitează galeria Albertina

3

Dintre toate galeriile, muzeele și locurile pe care le-am vizitat, acesta a avut cele mai multe opere de artă, picturi în principal celebre adunate pe metru pătrat.

Îți recomand să-ți iei ghidul audio, pentru că-ți explică aproape fiecare tablou în parte și poți petrece undeva la două ore prin această galerie. Ca un mic truc, pe care l-am descoperit când am fost în Roma (citește și sfaturile de călătorie pentru Roma, Italia apăsând aici) este să-ți iei cu tine o pereche de căști, pe care să le pui în acel audioguide pentru că astfel o să-ți fie mult mai ușor și nu o să mai stai cu ghidul la ureche timp de două ore.

4. Mănâncă sushi la IKO

4

Deși nu este o mâncare tradițională, îmi place tare mult sushiul. Astfel am decis să merg la IKO, unul dintre cele mai fancy și faine locuri din Viena.

Prețurile sunt pe măsură, însă dacă te pasionează această cultură merită să încerci, și îți garantez că este diferit față de ceea ce ai mâncat poate prin orașul tău.

Recomand și un pahar cu vin și desertul. Eu le-am cerut să-mi facă 10 bucăți din cele mai faine tipuri de sushi, la alegerea lor și am mai comandat 10 bucăți cu somon și avocado, vin Chardonnay și desertul lor, o prăjitură cu matcha (ceai verde japonez) și ceva prăjiturele foarte interesante.

5. Vizitează apartamentul lui Mozart

5

Mi-a plăcut tare mult la el acasă și m-a impresionat că se leagă cu ceea ce citesc.

Omul chiar și-a dorit să ajungă unde a ajuns, nu a fost nimic întâmplător, chiar acesta într-una dintre scrisorile spre tatăl său spunea:

“Dorința și speranța mea este să am onoare, faimă și bogăție.”

Și a avut.

Câți dintre noi oare, mă întreb, ne mulțumim cu puțin, doar așa, ca o scuză a lipsei de acțiune ori pentru că ne este frică să spunem cu adevărat ceea ce ne dorim?

Cam asta vedea în mare parte W. A. Mozart când ieșea din cel mai luxos apartament în care a locuit în Viena.

6. Vizitează Upper Belvedere

Screen Shot 2016-03-07 at 10.22.42

De preferat să o faci când este o zi frumoasă pentru că grădina este una incredibilă și te poți plimba pe acolo și relaxa alături de o carte.

Belvedere este faimos pentru pictura celebră a lui Gustav Klimt, Sărutul. Îți recomand să privești pictura și o să vezi cât de emoționantă este, cât de multe începi să simți.

O să găsești acolo mai multe opere de artă ce merită vizualizate.

7. Testează (cât mai multă) înghețată de la Zanoni & Zanoni

6

Am mâncat în Italia o înghețată genială. În Viena am mâncat o înghețată cel puțin la fel de bună. Atât de bună încât și pe ploaie m-am dus să iau 3 cupe de înghețată.

8. Plimbă-te pe străduțe noaptea

Una dintre plăcerile mele este să mă plimb noaptea pe străduțele pe care nu le cunosc, să mă pierd și să mă trezesc cu cele mai frumoase imagini, pe care mai apoi să le imortalizez și să le pun pe instagram.

Îți recomand, pe lângă toate muzeele, locurile unde să mănânci, parcurile, cafenelele să testezi și o plimbare noaptea pe străduțe. S-ar putea să găsești ceva magic în drumul tău.

9. Bea cafea de specialitate de la Jonas Reindl

Avantajul acestei cafenele este că era fix la 1 minut de blocul în care stăteam. Am avut noroc. Sunt pasionat de cafea, în special de cea de specialitate și am găsit această cafenea unde cafeaua se face cu multă pasiune.

Din ce am vorbit cu un barista de acolo cafeaua este prăjită de un prăjitor local, de specialitate și mai cumpără și de la alte cafenele celebre din toată lumea.

Îți recomand să testezi cappuccino, cafe latte și cam orice de pe meniu. Aveau și ceva dulciuri foarte bune, iar dacă îți cumperi atât de multe cafele pe cât am făcut eu (undeva la 2-3 pe zi) o să-ți dea și un cupon de loialitate unde primești o cafea gratuită după a 6-a comandată. 🙂

10. Cumpără mâncare sănătoasă de la Merkur

Mi-a plăcut să descopăr că au un fel de magazin pe trei etaje cu mâncare sănătoasă.

Am găsit acolo apă Fiji, pe care mi-am dorit de mult să o testez. Vinuri foarte mișto pe care le-am luat cu mine acasă (pentru cunoscători, Brunello di Montalcino) și tot felul de alimente sănătoase.

70% din alimentele pe care le aveau nu le mai văzusem în viața mea, și cum sunt pasionat și de mâncare și de sănătate, a fost locul ideal de unde să cumpăr.

Partea mai puțin plăcută sunt prețurile :)) destul de măricele, dar a meritat.

Concluzia

Viena este un oraș de top, un oraș dacă vrei scump. Deși scump este relativ, să dai 60 de euro pe o masă, este destul de sus ca preț, chiar și comparativ cu restaurantele de top de la noi din București.

Așadar mi-a venit să scriu următoarea concluzie:

Întrebare în urma excursiei mele în capitala Austriei, Viena.

Viața este scumpă în Viena, sau, noi ca români, ne lăsăm călcați și umiliți în picioare și muncim pe salarii de căcat, ca niște sclavi, care credem că merităm doar un colț de pâine și avem impresia că sărăcia este o virtute a omului inteligent?

Aș fi înclinat să aleg a doua variantă. Nu știu de ce. Din instinct.

Și cum revin în țară, voi ajuta cum pot, și mai mult, la creșterea nivelului de conștientizare, la eliberarea de bariere pe care le avem ca nație crescută de televizor și la redobândirea adevăratei valori pe care noi românii o avem.

Că doar nu suntem cei mai proști din toată Europa asta mare, ci poate, cei mai modești, umili, ușor de supus și de manipulat.

REVIN ÎN FORȚĂ ÎN ȚARĂ! SPER CĂ SUNTEȚI PREGĂTIȚI.

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: