5 Pasi Prin Care Poti Sa-ti Transformi Visul In Realitate

“Mulți oameni mor la 25 de ani, dar nu sunt îngropați decât la 75.” -Benjamin Franklin

Te trezești dimineața din patul tău la sunetul pe care alarma îl face fix atunci când visul devine cel mai interesant, știi acel sentiment bine, nu? Te îmbraci și trebuie să te duci la muncă. Ai învățat să nu ridici mâna și să stai cuminte în banca ta, iar parcă în tine se ascunde ceva, un leu care pare să fie închis, ceva care încă mai arde acolo, deși la exterior se vede că flacăra s-a stins de mult.

În fiecare dimineață milioane de oameni se trezesc să facă lucrurile pe care le urăsc pentru a putea să facă lucrurile pe care le iubesc. În fiecare dimineață milioane de oameni aleg calea ușoară. În fiecare dimineață milioane de oameni aleg să fie lași, aleg să nu riște riscând cel mai mult, aleg calea bătătorită de părinții lor, aleg cel mai sigur drum, aleg să amâne plăcerea până vineri seara.

În fiecare vineri seara centrul fiecărui oraș este plin de oameni îmbrăcați frumos, de femei pe tocuri, frumos aranjate, în hainele imaculate și asortate, cu părul prins sau liber, cu tocuri sau fără, fiecare încercând să își ascundă problemele, neajunsurile, tristețea, fiecare încercând să se simtă din ce în ce mai comod cu viața incomodă pe care o au. În fiecare sfârșit de vineri cluburile și barurile sunt pline de oameni care se distrează dar care au uitat că viața nu înseamnă să te distrezi 1-2 zile și să muncești 5 zile, de dimineața până seara, făcând ceea ce urăști, doar pentru un salariu care să-ți întrețină stilul de viață de multe ori peste măsura normală.

În fiecare început de an milioane de oameni își promit că o să slăbească, că o să se lase de fumat, că o să fie mai bună, că o să meargă mai mult la sală, că o să citească mai mult, dar nimeni nu se așază la masă, ia o foaie de hârtie și scrie sus, în fruntea paginii, cu litere mari: CE FAC CU VIAȚA MEA?

Apoi preț de câteva minute, ore, chiar și zile această întrebare să le apară în permanență în minte. Atunci când fac lucrurile pe care le urăsc pentru a face într-un final lucrurile pe care le iubesc să se întrebe dacă este singura cale. Singura cale prin care poți să-ți trăiești viața.

Cel mai mare regret al oamenilor în fața morții este următorul: că nu au spus și că nu au făcut lucrurile pe care le-au simțit, și că tot timpul au încercat să mulțumească pe cei din jurul lor, să facă ceea ce face societatea din frica de a nu părea “pe dos”, de a nu părea ciudați, sau inadecvați.

Riscul cel mai mare…

Se spune că este acela de a nu risca. Și nu doar se spune, dar dacă stai să te gândești chiar așa este. Calea cea mai sigură în viața este calea pe care toată lumea o alege, iar dacă privești, care sunt rezultatele majorității?

Întrebarea este, dacă alegi (conștient sau nu) să urmezi calea cea mai parcursă de oameni, dacă îți dorești acele rezultate. Spun conștient sau nu, pentru că toți ne dorim să fim liberi, să iubim tot timpul, să ne plimbăm pe o plajă însorită cu o băutură rece în mână și să ne relaxăm alături de prieteni, doar că de multe ori acțiunile noastre trădează adevărata dorință.

Îți permit să faci ceea ce simți!

Dacă încă mai aștepți un semn să-ți urmezi calea inimii și să faci zilnic ceea ce simți, acel semn este acum!

Ai permisiunea mea să faci ceea ce simți. Ai permisiunea mea să renunți la lucrurile și la oamenii care nu sunt ceea ce îți dorești. Ai permisiunea mea să lucrezi zilnic la visul tău. Ai permisiunea mea să faci acel lucru pe care l-ai tot amânat, acel lucru care urlă în tine așa cum un leu închis în cușcă urlă pentru că nu rezistă să rămână acolo.

Ai permisiunea mea să opui rezistenţă. Ai permisiunea mea să faci ceea ce simți. Ai permisiunea mea să iei alegerile cele mai grele. Ai permisiunea mea să nu-ți mai fie frică. Ai permisiunea mea să riști mai mult.

Ai permisiunea mea să trăiești viața cu adevărat, așa cum vrei tu, nu așa cum societatea, părinții sau profesorii tăi ți-au spus că este indicat să o trăiești.

Dar cum poți face asta?

Pentru că nu vreau să ne pierdem în detalii, vreau să-ți ofer și un plan clar de acțiune, pentru a mă asigura că acest articol nu face parte din categoria accesoriilor de fashion pe care le purtăm în fiecare seară de vineri, încercând să apărem mai interesanți, frumoși și comozi cu noi decât suntem de fapt. Vreau să-ți ofer un plan de acțiune prin care să faci ceea ce îți place, ține minte că ți-am permis deja, și să te bucuri cu adevărat de viață.

Cred că ești de părere că meriți acest lucru și sunt sigur că nu mai reziști, precum leul în cușcă, prea mult timp să te minți și să te trădezi în fiecare zi. Pentru că dacă nu faci ceea ce îți place, ceea ce simți din toată inima ta, atunci alege calea cea mai simplă, comodă și trădătoare. Sper că preferi să fii un luptător în locul unui preș, în locul unui om plictisit.

Plan clar de acțiune. 5 Pasi

Vorbeam mai devreme despre foaia de hârtie pe care majoritatea oamenilor nu o scot la fiecare început de an și prin care nu se întreabă dacă lucrurile pe care le fac cu viața lor sunt așa cum ei își doresc: acei oameni mor la 25 de ani, dar sunt îngropați la 75.

Sper că nu faci parte din această categorie, așa că planul clar de acțiune prin care poți face ceea ce vrei tu cu viața ta este următorul:

1. Începe cu întrebarea esențială

Încearcă (și nu doar încercă, chiar vreau să reușești) să-ți răspunzi sincer. Dacă nu ești sincer și spui așa doar pentru a nu te face să te simți incomod nu mă minți pe mine, te minți pe tine. Știi bine vorba aceea, că oriunde te-ai duce tot aici ești, asta înseamnă că nu ai cum să fugi de lucrurile care se ascund în tine, iar această nemulțumire permanentă o să apară în multe arii ale vieții tale.

Întrebarea esențială este: fac ceea ce iubesc cu viața mea? Urmată de celelalte întrebări:

  • Am alături de mine oameni care mă ridică, mă încurajează și care mă iubesc? Dacă nu, de ce mai stau lângă ei?
  • Am un job pe care-l iubesc? Dacă nu, de ce dracu fac asta cu viața mea, de ce îmi irosesc fiecare minut, de ce am căzut în această capcană? (banii nu sunt o scuză destul de bună, așa că nu accept acest răspuns).
  • Urmez facultatea care îmi place și văd un scop în asta, sau o fac doar pentru că așa mi-au spus părinții? Dacă da, atunci de ce îmi bat joc de resursele părinților mei și nu fac ceea ce îmi place, pentru că am primit de la Cristi permisiunea asta, este ok, pot face asta, remember?
  • Sunt într-o relație cu un om care nu mă tratează așa cum vreau să fiu tratat(ă)? Dacă da, atunci eu îl tratez așa cum vreau să fiu tratat(ă)? (sau sunt doar o/un egoist/ă) Atunci de ce aleg să stau lângă ea/el?
  • Mă iubesc cu adevărat? Consider că este greșit să-mi declar iubirea zilnic față de mine? Consider că sunt geniu? Că sunt perfect(ă)? Oare chiar am nevoie de toate aceste produse ale lumii capitaliste pentru a îmi schimba părerea despre mine și pentru a îmi crește încrederea? Nu mai bine caut o soluție pemanentă, care nu necesită creme și discuri demachiante?

2. Realizează că nu ești unde îți dorești

Sau închide acest articol pentru că deja fac ceea ce iubesc și îți promit că găsesc oameni cărora să le trimit acest articol, pentru a îi ajuta să-și urmeze inima în viața lor, în munca lor și în relațiile lor.

Dacă nu te-ai enervat până acum și nu ai închis acest articol, vreau să-ți spun că mulți nu ajung până aici. Pentru că suntem prea încăpățânați și vrem ca tot timpul să avem dreptate. Iar atunci când cineva ne spune că nu este chiar așa cum credem opunem rezistență. Astfel, pentru că nu ai opus rezistență, primești un cadou frumos: modul în care poți să trăiești viața așa cum simți. Este cel mai bun lucru pe care pot să ți-l ofer(i).

Vreau să-ți mai spun lucru, majoritatea oamenilor (cred că 7 din 10) nu realizează că viața lor este o vraiște. Nu realizează că lucrurile pe care le fac și cumpără zilnic sunt pentru a îi face să se simtă bine pe moment. Nu realizează că pilulele nu funcționează. Nu realizează că schimbarea cea mai inteligentă (dar și grea) este cea de durată, care pleacă de la căutarea interioară și reprogramarea creierului.

Așa că ești printre cei foarte puțini oameni care realizează că deși viața lor nu este, acum, în locul cel mai bun, știu am fost dur când am spus vraiște, dar este ok, sper că simți o stare de repulsie destul de mare atunci când te gândești unde ești și unde ai putea să fii de fapt, pentru că această stare este naturală atunci când vrei să schimbi ceva la tine, pentru că din starea de discomfort vine schimbarea, nu din citate motivaționale și bătăi pe spate, care de cele mai multe ori costă, dar sunt la reducere, nu știu cum tot timpul se găsesc reduceri.

Să trecem la ultimele 2 lucruri cele mai importante prin care poți să ajungi exact unde îți dorești cu viața ta. Sper că acest lucru este foarte important pentru tine.

3. Planifică acum!

Acum că am decis că viața noastră nu este chiar așa cum ne dorim, dar suntem dispuși să ne schimbăm, atunci o să facem un plan. Vreau pe foaia unde ai notat toate lucrurile de care vrei să fugi (în sensul că vrei să le lași în spate, rezolvi și apoi să pleci, nu doar să le tratezi cu o sesiune de shopping) o să notăm lucrurile spre care vrem să ne îndreptăm, în special lucrul, acel lucru, the thing that will change our lives.

Notează 5 lucruri pe care vrei să le schimbi la tine acum. Din aceste 5 lucruri taie-l pe cel mai puțin important. Acum mai ai 4. Din aceste 4, ce, nu poți să-l tai? Crede-mă, poți, taie-l.

Acum mai ai 4 lucruri, din aceste 4 lucuri elimină două. Ai mai rămas cu două. Acum fă alegerea importantă: care este cel mai important lucru din cele două pe care dacă îl repari, acum (pentru că ai permisiunea mea) o să-ți schimbe viața și o să te pornească la drum spre un șir de schimbări care te vor duce exact acolo unde îți dorești?

Alege un lucru. Acel lucru trebuie transformat într-un obiectiv, clar, măsurabil, smart. Exemplu: dacă obiectivul era: vreau să slăbesc, acest vreau să slăbesc este abstract și plictisitor. Acest vreau să slăbesc nu este clar. Așa că vreau să-l faci clar. Cum? Schimbă, în loc de vreau să slăbesc, scrie: vreau să slăbesc 20 de kilograme până la finalul lunii septembrie. Apoi fă calcule. x kg pe lună, săptămână. Apoi măsoară. Ajustează și asigură-te că ajungi acolo.

 

4. Acționează!

Pasul cel mai important. Acționez. Deși ai putea să spui că până și acum ai acționat (smartass) de fapt nu ai acționat. Pentru că diferența se face în teren, nu pe foaia de hârtie.

Internetul este plin de sfaturi și idei (cel mai probabil multe o să le găsești pe acest site, și toate articolele vin din experiența personală, sunt gratuite și la reducere în același timp, și poți să te folosești de ele cu încredere) iar misiunea ta este să găsești cel puțin 10 articole, cărți sau surse care să te ajute să-ți îndeplinești obiectivul.

Fă asta acum. Fără scuze, știm că nu ai timp, nici Henry Ford nu avea timp.

 

5. Spune unui prieten ce vrei să faci cu viața ta

De multe ori acest prieten o să-ți spună: băi, ești nebun(ă)??? Iar atunci probabil nu ai răspuns cum trebuie la întrebarea de mai sus, cea cu prietenii și oamenii pe care îi iubești și îi ai alături.

Găsește totuși un prieten adevărat și nu te mai înconjura de oameni care cred că nu poți să faci nimic cu viața ta, pentru că așa o să se întâmple, anturajul fiind cel mai esențial element din dezvoltarea ta personală. Pentru că dacă prietenii tăi se droghează, tu nu o să ai cum să nu te droghezi. Iar dacă prietenii tăi ajută lumea și încearcă să o schimbe în mai bine începând cu ei, nu ai cum să nu faci și tu la fel. Suntem suma gândurilor și acțiunilor oamenilor cu care ne petrecem cel mai mult timp.

Găsește totuși acel prieten adevărat, care te va încuraja și spune-i planul tău. Sper că planul tău să nu fie vreau să slăbesc, pentru că altfel ne supărăm, ci să fie vreau să slăbesc 25 de kilograme până la finalul lunii septembrie iar aici am atașat un fișier în care am scos idei din cele 10 articole, cărți sau surse foarte tari pe care le-am căutat acum, la îndemnul tău, Cristi, și nu doar am citit acest articol pentru că sunt dependent de dezvoltare personală și aleg calea cea mai ușoară, crezând că dacă doar citesc, la ușa mea o să vină femeia, bărbatul sau mașina pe care de mult mi-o doream, la reducere, tot timpul.

Spune-i că ești un nebun care vrea să-și schimbe viața și o să faci asta, iar dacă nu o faci să te certe și să te încurajeze să te ridici. Obligă-te să îi spui în fiecare săptămână care este progresul tău, iar în momentul în care vezi în vitrină (dacă tot ne legăm de exemplul de mai sus, pentru că o zic din experiență personală) un ecler apetisant, la reducere, cu o cremă fină și un blat pufos (dacă nu simți puțină salivă înseamnă că nu am talent la scris, pentru că eu salivez deja) să-l suni pe prietenul tău adevărat și să îi spui: Măi Maria, vreau să bag în mine acum un ecler genial, nu că unul, vreau să bag vreo 2-3, pentru că nu mai pot și Cristi ăsta mi-a descris eclerul atât de frumos încât dacă l-aș avea în fața mea acum, cred că ar face cel mai tare truc de magie. Ce să fac, să bag în mine eclerul sau să mă țin de treabă?

Dacă aș fi Maria, probabil că te-aș motiva puțin la telefon în 2-3 propoziții de ai alerga precum un om care fuge după ultimul metrou sau autobus care abia își închide ușile în stație.

 

Concluzia

Concluzia este că milioane de oameni aleg în fiecare zi, la fiecare oră, lucrul cel mai ușor. Pentru că este mai ușor să te duci la muncă și șeful să țipe la tine și să pleci capul, pentru că este mai ușor să te duci la facultatea pe care o urăști pentru că așa ți-au zis părinții, pentru că este mai ușor să stai într-o relație cu un tâmpit care nu te apreciază la adevărata ta valoare crezând că o să-l pierzi (mai bine să-l pierzi :)) ), pentru că este mai ușor să alegi calea pe care milioane de oameni o aleg.

 

Dar oare este mai sigur?

Nu. Este calea sigură spre sinuciderea la 25 de ani despre care Ben Franklin ne spunea. Iar eu pun pariu că nu vrei să mori la 25 de ani și să te îngroape la 75. Oricât de bizar sună, multe persoane așa își trăiesc viața, renunță să facă ceea ce iubesc.

Iar dacă pot să spun că un lucru îl știu sigur este că singurul mod în care ar fi indicat să-ți trăiești viața este prin iubire, cu iubire, făcând tot din iubire, și citind acest articol în care am scris perfect ce vreau să spun acum, dar nu am inspirație pentru că mă gândesc la eclerul de mai devreme. Of.

Concluzia este că acum ai un plan clar, iar dacă nu ai, nu mă face să vin până la tine și să te oblig să faci ceea ce ți-am spus în acest articol și fă acum, ia foaia aia de hârtie, un pix, chiar dacă este foarte departe și e târziu și îți urlă colegii de cameră sau soțul în cap, ia pixul ăla, închide ușa, și fă exercițiul de mai sus.

Peste 5 ani, 10 ani, 20 de ani, sper să-mi mulțumești și să-mi spui că acest articol ți-a schimbat viața, iar eu, zâmbitor, să-ți spun… nu, de fapt… tu ți-ai schimbat viața, acționând și făcând ceea ce iubești. Este meritul tău.

 

Te iubesc, așa mi-a venit să-ți zic, și acum nu mai schimb, cu drag,
Cristi…

PS: Eu fac ceea ce iubesc zi de zi. Pe bune. Și de asta scriu de nebun în loc să mă odihnesc, duminica, la ora 9 seara. Pentru că vă iubesc și pentru că îmi iubesc munca atât de mult încât mi-aș da viața pentru asta. A fost ușor? Nu. Este ușor? Nu. Dar cui îi pasă. Îmi place să fie greu. Iar dacă era ușor toată lumea o făcea.

Spread the love și dacă acest articol a avut impact asupra vieții tale vreau să aud asta, chiar sunt curios!PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: