De Ce A Vrea Nu Este De Ajuns?

1

Vreau să încep cu o mică povestioară: acum un an de zile mi-am propus să scriu o carte, apoi am scris-o și a fost un succes ce s-a întâmplat peste noapte.

De fapt, stai puțin, hai să-ți spun povestea pe bune, fără să te mint. Povestea adevărată sună altfel:

Acum 3 ani de zile visam să scriu o carte. A fost nevoie să treacă încă doi ani din viața mea pentru a îmi propune să scriu o carte. După care alte câteva luni în care am tot vrut să scriu o carte. După care am vrut să mă dau bătut, pentru că nu aveam un laptop de pe care să scriu dintr-o cafenea (știu, scuze, toți le avem). Apoi m-am oprit și m-am întrebat: tu chiar vrei să scrii cartea aia sau vrei să pierzi timpul? În mai puțin de două luni am planificat, schițat și scris de la zero o carte de 222 de pagini, aceasta fiind citită de aproape 1000 de persoane, pe o perioadă de un an de zile.

Din toată această experiență am învățat o lecție foarte importantă pe care am aplicat-o mai apoi în viața mea personală și profesională.

Despre lecția respectivă vreau să-ți vorbesc ție astăzi cu scopul de a-ți oferi impulsul de care poate aveai nevoie.

 

“Vreau să ridic scaunul!”

În cadrul unui seminar ținut de Tony Robbins o participantă a ridicat mâna și a adresat acestuia o întrebare. “Salut, numele meu este Nancy, vreau să-mi dau demisia, dar nu știu cum. Vreau să-mi urmez pasiunea! Cum să o fac?”

Tony i-a oferit, calm, calculat și foarte serios următoarea replică: “Dragă Nancy, vreau să te ridici de pe scaunul pe care stai acum. Acum arată-mi cum vrei să ridici scaunul pe care tocmai ai stat.”

Nancy se ridică de pe scaun și cu toată forța ei luă scaunul și îl ridică în aer. La care Tony îi spuse: “Nu, nu, nu m-ai înțeles. Arată-mi cum vrei să ridici scaunul, nu cum îl ridici.”

Aceasta mirată, puse scaunul jos, se scărpină în păr și luă decizia de a-l mai ridica o dată, în aer, la fel ca prima data. La care Tony îi mai spune o dată, calm, apăsat și serios: “Nancy, ce ai făcut tu acum a fost să ridici scaunul, nu să vrei să-l ridici. A vrea să faci ceva nu implică nicio acțiune. A face ceva, implică toată acțiunea din lume.”

Data următoare când spui: vreau să fiu mai bogat, vreau să fiu mai frumos, vreau să am relații mai bune, vreau să fiu mai încrezător în mine, vreau să fiu mai calculat, vreau să vorbesc mai bine în public, sper să realizezi, că acest vreau, nu reprezintă de fapt… nimic.

Milioane de oameni vor, foarte puțini fac…

Adevărul este că milioane de oameni vor. Vor să fie tratați mai frumos, vor să fie iubiți, vor să fie îmbrățișați, vor să fie sărutați, vor să obțină un salariu mai mare, vor să se înțeleagă mai bine cu șeful, vor să-și îndeplinească visul, vor să călătorească mai mult, vor să facă bunjee jumping, vor să facă sky-diving, vor să facă paragliding, vor să obțină mai mult de la viață, vor să scrie o carte, vor să compună un cântec, vor să picteze, vor să iubească sincer, vor să citească mai mult, vor să alerge mai mult, vor să mănânce mai sănătos, vor să fie mai sociabili, vor să își schimbe job-ul, vor să aibă puterea să facă ceva cu viața lor.

Adevărul dur este că aceste milioane de oameni o să rămână o mare parte a vieții lor la capitolul vreau, fără să facă și să obțină ceva concret.

Mai există cealaltă categorie de oameni care vor, dar aleg să facă.

Oameni care acționează zilnic pentru visul lor, care planifică și trec mai apoi la treabă. Care nu pierd timpul în fața unui suc 4 ore pe zi, alături de oameni care vor, dar nu fac nimic. Care se trezesc în fiecare dimineață, înainte să ajungă la job și lucrează cu pasiune, iubire și perseverență la visul lor, știind că aceasta este singura cale prin care într-o zi o să ajungă să trăiască cel mai frumos vis în realitate.

Știu, știu, toți avem planuri, vise, dorințe, dar adevărul este că doar persoanele care-și suflecă mânecile și încep să lucreze zilnic pentru visul lor sunt acelea care vor putea să privească aceste dorințe, planuri și vise îndeplinite.

Restul o să își dorească toată viața lor să ridice scaunul de pe podea dar o să se uite spre acesta paralizați de propria lene, neputință, trăind într-o închisoare a minții și a sufletului, captivi în propriile gânduri și controlați de propria frică.

Ce ar face un om remarcabil?

Un om remarcabil, așa ca tine, acționează! Un om remarcabil nu ar mai pierde timpul! Un om remarcabil este un om de acțiune! Un om care nici măcar nu zice că vrea și pur și simplu ridică scaunul de pe podea, într-o clipă! Un om care oră de oră, minut de minut, se concentrează cu putere asupra visului său!

Acțiunea bate la fund oricând dorința.

Oamenii care au rezultate sunt aceia care lucrează pentru visul lor, nu aceia care așteaptă un semn din cer, un semnal luminos sau sonor, un articol care să le spună că pot să facă asta, o carte care să îi lumineze, un mesaj motivațional, o fotografie frumoasă sau un șut în fund.

Indemn spre acțiune!

Vreau să faci următorul exercițiu chiar acum. Notează în secțiunea de comentarii de mai jos (dacă nu apare, refresh, apoi o să apară) care este cel mai important lucru pe care vrei să-l faci. După ce l-ai împărtășit cu toată lumea, pur și simplu începe să-l faci. Nu tot deodată, ci rupe-l în mai multe bucăți mici, pe care să le faci zilnic.

Ești un om remarcabil, comportă-te ca atare. Acționează chiar acum!

PS: Dacă ți-a fost de folos articolul te rog oferă-l și prietenilor tăi printr-un share pe profilul tău de Facebook. Așa îi ajuți să crească și să devină mai buni, astfel ei te vor percepe ca pe o persoana care sare în ajutor, care le vrea binele și relația voastră va fi din ce în ce mai strânsă.

Avem nevoie de mai mulți oameni de acțiune, de mai mulți oameni remarcabili care să domine lumea! Tu ești unul dintre aceștia!

PS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: