7 Moduri In Care Sa Te Bucuri Mai Mult De Viata

Am să încep acest articol cu o mică povestioară, o povestioara a unui preot budist ce s-a născut în anul 1923, este vorba de Thich Nhat Hanh.

El spune că ceaiul este un lucru abosolut încredibil și pentru a înțelege cu adevărat ce are să îți spună o cană cu ceai trebuie să fii prezent, trebuie să fii concentrat asupra momentului prezent.

Povestea este cam așa – îți fierbi o cană cu ceai și începi să bei din ea. Bei și bei și mintea ta începe să zburde. Începi să te gândești la ce ai făcut mai devreme, sau la ceea ce ai de făcut în viitor. Te gândești la lucrurile pe care le vei face, îți calculezi în cap.. și mai bei puțin. Însă.. deodată te oprești. Te reconcentrezi asupra ceaiului și observi un lucru. Observi că în cana ta nu prea mai este ceai. Ceaiul reprezintă viața ta..

 

Ceaiul este ca și viața.

 

 

Dacă tot timpul te grăbești, tot timpul ești pe fugă și tot timpul te gândești la altceva nu o să mai te bucuri niciodata de viață. Dacă nu ești prezent, poate peste un timp când o să te gândești să te uiți în jur nu o să mai fie nimic.. sau o să mai fi rămas doar foarte puțin..

Dacă te grăbești, pierzi aroma, gustul, delicatețea și frumusețea vieții. Ți-se va părea că totul trece cu viteză pe lângă tine.. când de fapt tu ești cel care aleargă.. totul este staționar.

Învață din trecut și treci peste. Let it go. Ce a fost a fost.. nu ai cum să începi un noi capitol din viața ta, dacă tu tot recitești capitolul trecut.

Dacă te îngrijorezi te ceea ce o să fie și dacă te supără ceea ce s-a întâmplat înseamnă că nu ești satisfăcut cu ceea ce ai, înseamnă că nu ești fericit, pentru că nu traiești în momentul prezent.

Nu trebuie să grăbești nimic. Toate o să vină la rândul lor. Observi tu ceva în natură care se grăbește? Totul se schimbă ușor, încet, fără grabă. Totul merge foarte lin.. încet, ca apa.. The best is yet to come. O să vezi. Nu ai de ce să te îngrijorezi. Trăiește în prezent.. sau altfel riști să ridici capul din pământ și să realiezi cât de puțin mai ai de trăit, căt de repede a trecut totul pe lângă tine.. și tot ceea ce ai făcut a fost să te îngrijorezi de ceea ce o să fie.

 

Bun, teoria este teorie. Dace ce facem cu practica.

 

Câteva sfaturi care te vor ajuta să trăieși în momentul prezent.

 

 

1. Renunță la ceasul de mână și de perete.

Nu ai nevoie să știi cât este timpul la orice pas. Asta te face doar să te grăbești. Zilele trecute mă plimbam cu o persoană și am avut tendința să întreb cât este ceasul. Însă.. mi-am spus stop. Și mi-am spus că nu este nici o grabă, nu trebuie să fug nicăieri.. pot să merg, pot să pașesc.. încet, fără să mă grăbesc.

Nici la computer nu mai am ceas. Singurul ceas pe care îl am este la telefonul mobil.

 

2. Meditează.

Am vorbit cred că de zeci de ori despre meditație. Ai un ghid, care te va ajuta să meditezi, citește-l aici – Ghid: Cum Sa Meditezi (In Doar 3 Pasi) (click pe text)

3. Când simti că te gândești la ceva din trecut, oprește-te.

Pur și simplu oprește-te. Pune stop gândurilor tale din trecut. Ce a fost a fost, nu mai contează. Împortant este.. ceea ce faci acum.. prezentul.

 

4. Citește.

Am scris un articol pentru un prieten ( Gabi de la 1Cartepesaptamana) despre cum cititul poate fi privit ca o formă de meditație.

Citește articolul aici – Cititul ca o formă de meditație (click pe text)

Și pentru câteva recomandări de cărți, întră aici –10 Recomandari De Carti Pe Care Trebuie Sa Le Citesti și aici 5 Recomandari De Carti + Recomandarile Cititorilor
5. Deconectează-te.

Închide computerul și în special internetul. Plimbă-te, uite-te în jur.. bucură-te de viață!

Viața este mult prea frumoasă pentru a îți pierde timpul în fața unui ecran luminos, vizitând website-uri care nu îți aduc nici un câștig..

Acum ceva timp am încercat un experiment. Am vrut să văd ce se întâmplă dacă renunț la internet pentru trei zile, citește despre asta aici – Provocare: 3 Zile Fara Internet

 

6. Bucură-te de momentul prezent.
Am scris un articol despre cum poți face asta, care a avut mare succes. Eu cred că trebuie recitit o dată pe sătămână.

Articolul asta te face cu adevărat să fii prezent. Să trăiești în prezent. Citește-l aici –Articolul Care Iti Va Schimba Viata

Are peste 850 de like-uri.. și asta doar pe acest blog, sunt alte sute de like-uri pe fan page-uril de pe Facebook.

Dar și acest articol.. care tot așa, te învată cum să procedezi ca să te bucuri de momentul prezent – Cum Sa Te Bucuri De Viata

 

7. Muzica

Muzica te relaxează și te deconectează. Un mix foarte tare, special făcut pentru a te calma este ăsta:

Cam atât mi-a venit în minte.. dacă vrei să mai adaugi ești liber să o faci, până data viitoare.. ține mine: fii prezent.. este cel mai valoros lucru pe care îl poți face.. să te bucuri de momentul prezent și să te nu îngrijorezi de viitoru.. doar Einstein spunea că el nu se îngrijorează de viitor.. pentru că și așa vine destul de repede.
Seară frumoasă!

Cu drag,

CristiPS: Dacă ți-a plăcut articolul o să-ți placă și noul proiect pe care abia ce l-am lansat.

Este vorba despre un eveniment bilunar unde invităm un om remarcabil din România și învățăm de la acest cum a avut succes și cum poți și tu face să ai succes.

Pentru că îmi ești cititor și alături îți ofer două coduri de reducere!

Pentru biletul VIP un cod de reducere de 25 EURO: remarcabil25

Și pentru biletul ONLINE un cod de reducere de 10 EURO: remarcabil10

Poți introduce codurile după ce apeși butonul de comanda de pe site.

Urmatorul eveniment este pe data de 2 Noiembrie, 2016.

Pentru mai multe detalii apasă aici, sau pe imaginea de mai jos.

footersite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contribuie printr-un comentariu: